Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

LA SFÂRŞITUL LUNII OCTOMBRIE,Afaceri de aproape 13 milioane euro pentru "Terra"

Cornelia Angelescu Companii /

Domnul Petre Babiceanu, directorul general al Terra Romania Utilaje de Constructii

Domnul Petre Babiceanu, directorul general al Terra Romania Utilaje de Constructii

Date fiind situaţiile atipice cu care se confruntă piaţa construcţiilor, pentru anul 2009, dar mai ales pentru lunile de început ale lui 2010, managerul regional al "Terra" România Utilaje de Construcţii, Petre Băbiceanu, nu poate să facă estimări exacte privind rezultatele companiei. În primele trei trimestre ale anului 2009, vânzările companiei Terra România Utilaje de Construcţii s-au diminuat cu 75% faţă de 2008, cifra de afaceri fiind până la sfârşitul lunii octombrie, de 12.919.000 euro.

Petre Băbiceanu, ne-a relatat: "Activitatea firmei a scăzut mai puţin decât a altor companii din domeniu şi am câştigat cote de piaţă la anumite produse JCB, cum ar fi buldoexcavatoarele, excavatoarele pe pneuri, roboţii şi încărcătoarele frontale. Suntem orientaţi, în prezent, spre majorarea livrărilor la utilajele destinate operării în cariere şi balastiere, gama din care fac parte excavatoarele cu şenile tip JS de la JCB, mai mari de 20 de tone, considerate datorită rezistenţei lor şi a costurilor reduse de întreţinere.

Tot în acest scop, am devenit în anul 2008 dis-tribuitori unici pentru România ai produselor McCloskey International şi, în 2009, distribuitori de echipamente Rubble Master Compact Recycler, ambele mărci cu o bună carte de vizită la nivel internaţional. În prezent, putem oferi clienţilor interesaţi gama completă de utilaje necesare operării în cariere şi balastiere, respectiv în domeniul reciclării, cum ar fi: concasoare cu impact, concasoare cu făllci sau cu con, staţii de sortare mobile, ciururi rotative şi benzi transportoare".

Reprezentantul companiei apreciază că scăderea profitabilităţii segmentului de utilaje de construcţii are drept cauze, în special, reticenţa finanţatorilor faţă de acordarea către firmele de construcţii de credite necesare achiziţiilor de utilaje, lipsa de comenzi, dublată de lipsa de lichidităţi a constructorilor, care la rândul lor nu mai au un plan de investiţii clar care să includă achiziţii de utilaje. De asemenea, perioada de gravă instabilitate guvernamentală a influenţat negativ obţinerea de fonduri externe şi lansarea de noi investiţii în infrastructură.

Petre Băbiceanu ne-a precizat: "Pentru 2010 nu ne putem aştepta la creşteri majore. Previzionăm o majorare de maximum 5% a cifrei de afaceri, bazându-ne în principal pe contractele din al doilea semestru al anului. Dispunem de puncte de lucru în principalele zone ale ţării, fiind foarte bine reprezentaţi în teritoriu, avem resursa umană calificată şi atent selectată şi dispunem de o flotă auto şi de dotări suficiente pentru a nu scădea calitatea prestaţiilor către client. Este important de menţionat şi faptul că suntem în proces de implementare a sistemului de management al calităţii ISO 9000, cu finalizare în 2010, ceea ce poate fi calificat ca un pas major în dezvoltarea companiei".

Cotidianul Bursa

Petre Băbiceanu: " România beneficiază de un suport constant din partea Grupului austriac Industrie Holding din care facem parte si care are o cifră de afaceri anuală de aproximativ 270 milioane euro. Industrie Holding este principalul distribuitor al produselor JCB pe pietele din centrul si estul Europei, înregistrând vânzări record pe această gamă de produse".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional