Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Lafarge implementeaza un program de formare a tinerilor arhitecti

I.D. Companii /

Producatorul de materiale de constructie Lafarge a lansat proiectul Studio+, un program de formare pentru studentii arhitecti din Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti (UAUIM) in domeniul locuintelor abordabile.

Universitatea "Ion Mincu" va fi gazda unei serii de conferinte si ateliere avand ca subiect locuintele abordabile, in primul semestru din 2012.

Pana la sfarsitul lui 2012, peste 100 de studenti din diferite scoli superioare de profil vor participa la acest program, precizeaza un comunicat Lafarge.

Programul Studio+ Romania are trei componente:

-Discutii pe tema locuintelor abordabile printr-o serie de conferinte dintre care unele deschise accesului public;

-Componenta privind materialele si sistemele de constructii;

-Realizarea la final de an a unui proiect de locuinte colective abordabile.

La finalul acestui an de studiu, va avea loc o expozitie cu proiectele reprezentative ale studentilor. Expozitia va fi itineranta in tarile participante la modulul de formare si cooperare internationala si in sediile Grupului Lafarge.

"Acest concept inovator ne permite sa avansam in sistemul de constructii. Miza este una mare deoarece materialele sunt selectate in etapa de proiectare a unei cladiri si tot atunci sunt recomandate sistemele de constructii cu valoare adaugata. In scoli nu se invata foarte mult despre materialele de constructii actuale si tehnologiile contemporane, de multe ori studentii nu stiu despre betoane si proprietatile lor inovatoare la terminarea scolii. Studio+ ne ofera astfel o oportunitate excelenta pe care putem miza. Studio+ cuprinde si o dimensiune sociala prin includerea unor discutii cu sociologi renumiti si organisme internationale, cum ar fi UN-Habitat de exemplu" declara Léopold Lombard, Director Relatii cu Arhitectii din cadrul Lafarge.

Acest program de formare, dezvoltat impreuna cu scolile de arhitectura din Romania, Franta si India face parte dintr-un demers de parteneriat dezvoltat de mai bine de opt ani de Lafarge Romania impreuna cu UAUIM din Bucuresti, intelegand beneficiile suplimentare pentru utilizatorii finali si cele care pot rezulta din colaborarea dintre arhitecti cu producatorii de solutii si materiale pentru constructii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional