Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Lasselsberger a demarat productia de gresie portelanata in Romania

I.D. Companii /

Lasselsberger a demarat productia de gresie portelanata in Romania

Lasselsberger Romania, detinatorul brandului Cesarom, va produce local pana la 2,5 milioane mp de gresie portelanata pe an. Productia a inceput la fabrica Sanex din Cluj-Napoca in aceasta luna.

Toni Teau, director general al Lasselsberger Romania, a declarat:

"Chiar daca gresia portelanata are un pret usor mai ridicat comparativ cu majoritatea gresiilor de interior, romanii sunt tot mai interesati de acest tip de produs deoarece ii inteleg beneficiile si sunt dispusi sa aloce astfel bugete mai mari"

Gresia portelanata reprezinta la ora actuala aproximativ 28% din vanzarile totale de placi ceramice de pe piata locala, iar in urmatorii trei ani, procentul va creste cu aproximativ 5-10%, aprecieaza Toni Teau.

Ce avantaje aduce gresia portelanata

Principalele motive pentru care gresia portelanata castiga tot mai mult teren in randul consumatorilor din Romania sunt rezistenta la inghet si durabilitatea.

Sergiu Apolzan, directorul de vanzari al Lasselsberger Romania, precizeaza:

"Placile de gresie portelanata sunt recomandate in amenajarile exterioare, precum terase, balcoane, fatade, alei, curti, pavaje, socluri, parcari, culoare, pasaje, trotuare, drumuri pietonale dar si pentru cele interioare, in spatii comerciale sau locuinte - bai si bucatarii, holuri, pivnite, demisoluri, subsoluri, crame, garaje interioare. Acestea au avantajul unui grad foarte redus de absorbtie a apei, rezistenta la cicluri repetate inghet-dezghet, rezistenta ridicata la abraziune si la alunecare prin protectiile folosite".

In ceea ce priveste bugetul mediu ce trebuie alocat pentru placarea unei suprafete cu gresie portelanata, Apolzan a subliniat ca, pentru 30 de metri patrati, costul poate ajunge la aproximativ 1.000 de lei.

Cesarom, producator de placi ceramice, a devenit, incepand cu anul 2004, membru al grupului austriac Lasselsberger.

Produsele companiei sunt fabricate in prezent in unitatea de productie Sanex de la Cluj-Napoca. Grupul austriac detine 67,93% din totalul actiunilor societatii Sanex SA.

In prezent, capacitatea totala de productie se ridica la 6,7 milioane de metri patrati anual, de modele de gresie, faianta si placi de decor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional