Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Lindab isi extinde capacitatile de productie

A.D. Companii /

Andrei Sulyok, director general Lindab Romania.

Andrei Sulyok, director general Lindab Romania.

Producatorul de tigla metalica Lindab a inaugurat o noua linie de productie in Romania pentru gama de tabla plana faltuita SRP Click. Noua linie, asamblata in unitatea de productie din Stefanestii de Jos, are o capacitate de 600.000 ml pe an si a presupus o investitie de aproximativ 100.000 de euro. Anterior, gama SRP Click era importata din Ungaria.

"Am hotarat sa reluam investitia intr-o linie noua de productie pentru ca piata locala are nevoie de solutii mai avantajoase si mai flexibile pentru lucrarile de renovari. Segmentul este in plina dezvoltare. In ultimul an, renovarile au ajuns sa reprezinte pana la 50% din totalul lucrarilor, in volum. Nu in ultimul rand, cererea pentru tabla faltuita este in crestere", a declarat Andrei Sulyok, director general Lindab Romania.

Linia SRP Click reprezinta varianta economica a tablei plane faltuite si se preteaza pentru lucrari rezidentiale, comerciale si industriale, respectiv constructii noi sau renovari.

In 2012 vanzarile pe acest produs au crescut cu 78% fata de anul precedent. "Vrem sa dublam vanzarile in 2013", a precizat domnul Sulyok.

Productia SRP Click in Romania va incepe in aceasta saptamana, iar planul companiei este sa livreze circa 45.000 mp in urmatoarele 12 luni.

Productia in plan local asigura o mai mare eficienta economica, scurtarea termenelor de livrare, varietate mare de forme, dimensiuni si culori. Pretul de referinta pentru SRP Click este de 10-12 euro pe mp, la care se adauga TVA, elemente de tinichigerie, acesorii si sistem de drenaj pluvial, a precizat Ioan Farcas, director de marketing Lindab Romania.

In ansamblu, piata de invelitori din Romania a inregistrat in 2012 o valoare de 123,5 milioane de euro, in scadere de la 132,2 milioane de euro in 2011 si un volum de aproximativ 26 milioane mp, comparativ cu 27,5 milioane mp in anul precedent. Tigla metalica a reprezentat aproape 53,5% ca valoare, respectiv 56,5% cantitativ. "In 2013 estimam so tabilizare a pietei", afirma domnul Sulyok.

Piata constructiilor a inceput greu in 2013, dupa o iarna lunga, Vazarile de invelitori ale companiei au fost sustinute in prima parte a anului de constructiile industriale. Din aprilie au pornit si vanzarile la rezidentialele. "Suntem fericiti cu vanzarile de pana acum", declara Andrei Sulyok.

Ca tendinta generala, se resimte o crestere a ponderii lucrarilor de renovare pentru piata de tigla metalica din Romania, de la 27% in 2011, la 34,6% in 2012. Constructiile noi au avut anul trecut o pondere de 57%, fata de 66% in 2011. Restul pietei a fost reprezentat de extinderi si mansardari.

De asemenea, este in crestere ponderea vanzarilor pe segmentul industrial, a mai precizat directorul general Lindab Romania.

Grupul suedez Lindab activeaza pe piata din Romania din 1994 si produce in plan local din 2002. Activitatea companiei este impartita pe trei divizii: Profile, Ventilatii si Building Systems (sisteme pentru cladiri metalice industriale si comerciale).

Cifra de afaceri a grupului Lindab in Romania a fost de 20 milioane de euro in 2012, la un nivel similar celui inregistrat in anul precedent.

Capacitatea anuala de productie a diviziei locale de profile este de 2 milioane ml pentru tigla metalica, 1,8 milioane ml pentru tabla cutata, 400.000 ml pentru elemente de tinichigerie, aproximativ 360.000 mp casete de fatada, respectiv aproape 100.000 ml de profile format rece.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional