Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Liviu Stoleru a devenit presedintele Consiliului de Administratie al Cemacon SA

I.D. Companii /

Liviu Stoleru a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon SA in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din data de 29 aprilie 2013. Noul presedinte indeplineste si functia de director general.

Potrivit reprezentantilor companiei producatoare de sisteme de zidarie, aceasta numire reprezinta o "punte" suplimentara intre actionariat si conducerea executiva. Pe de o parte, inseamna mai multa coerenta si rapiditate in implementarea strategiei companiei, dar si o implicare directa, activa, a Consiliului de Administratie in afacere. Acesti factori nu pot decat sa ofere un plus de sustinere planurilor de crestere stabilite pentru perioada urmatoare.

Liviu Stoleru declara: "Anul acesta am inceput in forta: ne-am consolidat structura actionariatului, am relansat compania, cu o noua imagine si un nou portofoliu de produse, am deschis centre de distributie proprii. [..] Obiectivele Cemacon raman aceleasi, si anume sa continuam cresterea, sa inovam si sa devenim cel mai important producator de sisteme de zidarie din Romania. Finantarea, in valoare de 1,5 mil. de euro, obtinuta de la actionari, ne va ajuta sa ne atingem obiectivele".

Pentru anul in curs, Cemacon si-a propus o crestere a cifrei de afaceri cu 40% fata de 2012, intr-o piata aflata in stagnare. Telul este tangibil avand in vedere cresterea de 70% a volumului vanzarilor inregistrata in primele patru luni ale anului fata de acelasi interval al anului precedent.

De asemenea, in urma Adunarii Generale a Actionarilor, Jaakko Salmelin, eprezentatul fondului de investitii KJK SICAV FUND II, s-a alaturat Consiliului de Administratie al Cemacon.

Liviu Stoleru a fost numit director general al Cemacon SA in 2010. Compania a trecut in ultimii trei ani printr-un amplu proces de reorganizare si eficientizare operationala. Fata de anul 2009, compania a inregistrat o crestere de pana la 54% a volumelor vandute, in timp ce piata de caramida a scazut in volum cu 33% raportat la aceeasi perioada. Cifra de afaceri si cota de piata a companiei s-au dublat la sfarsitul lui 2012 fata de 2010. Reteaua de distributie s-a extins de la 10 distribuitori in 2010 la 150.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional