Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Materiale de constructie calduroase, adresate celei mai sustenabile forme de energie - cea pe care o economisim.

Advertorial Companii /

Materiale de constructie calduroase, adresate celei mai sustenabile forme de energie - cea pe care o economisim.

Pana in 2018, deci intr-un orizont de timp foarte apropiat, pretul gazelor pentru consumatorii casnici va inregistra o crestere foarte mare, respectiv cu 145% fata de nivelul actual de 48,5 lei/MWh, conform calendarului de liberalizare al preturilor anuntat.

In acelasi timp, conform Directivei europene 20-20-20, transpusa in legislatia nationala prin Legea 372/2005, modificata si completata prin Legea nr. 159/2013, prin care a fost introdus un nou standard legat de consumul de energie al cladirilor eficiente, cladirile noi si cele existente supuse unor lucrari de renovare capitala pentru care receptia la terminarea lucrarilor se efectueaza incepand cu 31 decembrie 2020, trebuie sa fie cladiri al caror consum de energie din surse conventionale sa fie aproape egal cu zero. In ceea ce priveste cladirile publice, acestea au ca termen 31 decembrie 2018.

Reducerea consumului total de energie al cladirilor trebuie sa aiba la baza urmatoarele etape:

- reducerea consumurilor de energie prin integrarea in cadrul constructiilor a unor materiale performante din punct de vedere energetic;

- asigurarea necesarului de energie in cea mai mare masura, in functie de posibilitati, din surse regenerabile

- completarea necesarului de energie ramas din surse conventionale, cu utilizarea celor mai putin poluante

Urmatoarea perioada va aduce asadar scumpiri repetate ale pretului gazului, dar si al energiei electrice si, in consecinta, facturi din ce in ce mai mari pentru asigurarea confortului termic in cadrul locuintelor, fie ca vorbim de incalzirea pe durata sezonului rece sau de racirea aerului in sezonul cald.

Reducerea transferului de caldura prin elementele anvelopei cladirii reprezinta unul dintre principalele obiective care trebuie atinse pentru dezvoltarea de cladiri eficiente energetic sau chiar independente energetic.

In acest sens, o atentie deosebita trebuie acordata materialelor de constructie inca din etapa de proiectare a cladirilor, orice interventii ulterioare, atat in ceea ce priveste modificarea proiectului, cat si mai apoi, ulterioare realizarii constructiei, fiind generatoare de costuri suplimentare si, de cele mai multe ori, inferioare din punct de vedere al efectelor urmarite.

O mare parte a suprafetelor care alcatuiesc anvelopa unei cladiri este reprezentata de pereti. Importanta calitatii acestora este deci definitorie in realizarea unei constructii eficiente energetic, cu pierderi de caldura minime. Rolul lor este cu atat mai mare cu cat, alaturi de structura, peretii sunt elementul cel mai durabil al unei constructii. Daca o fereastra, o instalatie sau un sistem de incalzire pot fi inlocuite cu usurinta atunci cand dorim sa integram in constructie produse mai noi si mai performante, nu putem vorbi de acelasi lucru si in cazul peretilor.

Iata de ce, inca de la inceput, trebuie sa integram in cladire materiale de zidarie performante din punct de vedere energetic, care sa poata asigura un grad de confort termic ridicat cu cheltuieli minime. Cu toate ca au un rol atat de important, peretii reprezinta doar 3 - 5 % din costurile totale ale unei cladiri, dar efectele utilizarii unor materiale eficiente sau mai putin eficiente se resimt pe toata durata de folosinta a cladirii.

Cu blocurile de zidarie din BCA MACON sau BCA SIMCOR, datorita unei conductivitati termice de doar 0,10 W/mK, una dintre cele mai bune valori care caracterizeaza materialele de zidarie existente pe piata din Romania, se poate obtine incadrarea noilor constructii in clase energetice superioare si astfel, garantia unui climat confortabil, mentinerea unor temperaturi constante, dar si asigurarea acestora cu costuri reduse. Disponibile si in variante cu grosime de 35, 37,5 sau 40 cm, acestea pot oferi o protectie termica excelenta, in conformitate cu cerintele legale, fara adaugarea unui sistem termoizolator suplimentar.

Pe langa capacitatea excelenta de izolare termica, blocurile de zidarie din BCA MACON si BCA SIMCOR, realizate din materii prime naturale, confera cladirilor un grad ridicat de siguranta in cazul unui seism, dar si protectie maxima in cazul incendiilor si un ambient acustic placut. Si toate acestea dupa o zidire rapida si usoara, cu un consum redus de adeziv sau mortar pentru tencuiala. Fiind usor de taiat, gaurit si frezat, nu rezulta resturi nefolosibile sau deseuri.

Blocurile de zidarie din BCA MACON si BCA SIMCOR fac parte din categoria materialelor eficiente adresate celei mai sustenabile forme de energie - cea pe care o economisim.

Pentru mai multe informatii va invitam pe pagina BCA MACON.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional