Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

MCA se mentine pe pozitie

I.D. Companii /

Ciprian Oprea, director general al MCA

Ciprian Oprea, director general al MCA

MCA Grup, producator autohton de usi de garaj sectionale, a incheiat anul 2012 cu afaceri de 8,2 milioane de euro, mentinandu-se la acelasi nivel comparativ cu finele anului anterior.

Producatorul a vandut anul trecut 6.200 de usi sectionale (rezidentiale si industriale), cu 4% mai multe fata de 2011, si 13.400 de rulouri exterioare, in crestere cu 10%.

Cota de piata a brandului MCA pe partea de usi de garaj, a fost in 2012 de aproximativ 32 de procente, pastrandu-si pozitia din 2011. In ceea de priveste rulourile compania si-a mentinut o cota de piata de 15%.

Directorul general al MCA, Ciprian Oprea, a declarat: "Planurile noastre pentru 2012 pentru pietele externe vest-europene s-au dovedit a fi mai greu de indeplinit decat ne asteptam la inceputul anului. Concurenta cu care ne-am confruntat vine preponderent din Polonia, iar o alta piedica a fost reticenta partenerilor externi de a plati in avans. Companiile straine se asteapta la termene de plata sau cel mult plata la livrare, situatie pe care noi dorim s-o evitam deoarece avem deja experienta unei "tepe" in Austria. Insa nu ne descurajam, ci dimpotriva, tintim in continuare o crestere a vanzarilor la export, spre 30% din afaceri, mai ales pentru ca ne asteptam la un an greu pe plan local." Astfel, strategia companiei nu vizeaza neaparat o crestere, cat mai ales o consolidare a businessului.

Compania MCA este controlata de societatea MILCA SRL si detine cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est. MCA exporta regulat in Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Moldova si Italia, iar in 2012 a livrat punctual si in Nigeria, Suedia si Elvetia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional