Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Mechel isi sporeste productia de otel

I.D. Companii /

Compania Mechel a dat in folosinta la Intreprinderile Ductil Steel din Buzau o noua instalatie cuptor-oala (LF-2). Valoarea investitiei se ridica la suma de 3,2 mil euro si face parte din programul complex de dezvoltare a intreprinderii din Otelu Rosu.

Lucrarile de montaj au fost finalizate la mijlocul lunii decembrie fiind efectuate totodata probele la cald.

Integrarea celei de-a doua instalatii LF in procesul de productie al intreprinderii va asigura continuitatea sustinerii cu otel pe masina de turnare continua, si prin urmare perioada de functionare fara stationari a acesteia va creste pana la 22 de ore. De asemenea, numarul sarjelor in secventa de turnare va creste cu 63%. Se estimeaza ca productivitatea masinii de turnare continua se va mari in prima etapa cu 12%-15%.

"Darea in exploatare celei de-a doua instalatii LF reprezinta continuarea programului complex de dezvoltare a intreprinderii din Otelu Rosu. Realizarea primei etape a fost marcata prin lansarea in luna iunie 2011 a noului cuptor electric cu arc, cu instalatie COSS, si a masinii de turnare continua modernizata. Functionarea celor doua instalatii cuptor-oala in cadrul fluxului de productie va permite organizarea functionarii masinii de turnare continua in conditii de maxima eficienta, asigurand folosirea ei la capacitatea maxima de turnare, care este de 610 mii tone anual" a declarat domnul Yury Gushchin, director general al societatii gestionare Mechel din Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional