Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Mota-Engil se retrage din Romania

I.D. Companii /

Constructorul portughez Mota-Engil a decis sa se retraga de pe piata din Romania din cauza crizei economice, scrie encompassme.com.

Compania este specializata pe constructii drumuri, autostrazi, cai ferate, poduri, constructii structuri din beton armat. Mota-Engil desfasoara activitati in Europa, Africa si America Latina.

Compania a intrat pe piata din Romania in 2007 si a luat parte la proiecte precum Nusco Tower, Doamna Ghica Plaza sau pasajul Pipera-Tunari. Inchiderea operatiunilor din Romania a avut un impact negativ de aproximativ 5 milioane euro asupra EBITDA in trimestrul trei al anului trecut.

La nivel de grup cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 675 milioane euro in trimestrul trei din 2012, realizandu-se astfel o crestere de 8,4%, pana la 1,687 milioane euro a cifrei de afaceri in primele noua luni ale lui 2012.

In Europa Centrala grupul se concentreaza din ce in mai mult pe activitatile din Polonia. Compania a obtinut contracte importante de constructii drumuri in aceasta tara dar si alte contracte mai mici.

In primele noua luni ale anului 2012 Mota-Engil a realizat in Europa Centrala o cifra de afaceri de 314 milioane euro in crestere cu aproximativ 22% fata de acelasi interval al anului precedent.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional