Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Muzeul "Casa Colecţiilor", reabilitat cu peste 5 milioane de lei

Investiţii /

Muzeul "Casa Colecţiilor", reabilitat cu peste 5 milioane de lei
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Consiliul Judeţean Galaţi anunţă finalizarea lucrărilor de renovare şi restaurare a Muzeului "Casa Colecţiilor" (fosta Farmacie Ţinc) din Galaţi. Investiţia a fost realizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Valoarea investiţiei a fost de aproximativ 5,4 milioane de lei.

    "Suntem extrem de mândri să redăm Galaţiului una dintre bijuteriile sale arhitecturale, pe care am renovat-o şi modernizat-o complet. Am păstrat cu grijă elementele originale ale clădirii, care a fost construită acum mai bine de 120 de ani. Mai mult, în timpul lucrărilor, au fost descoperite şi restaurate elemente decorative din jurul anului 1900. În plus, în turnul clădirii a fost montat din nou, după 30 de ani, un ceas, replică a celui care a existat la începutul secolului trecut. A fost făcut pe comandă, folosind imaginile cu Farmacia Ţinc din cărţile poştale ale anilor 1904-1906. Pentru copiii noştri, trebuie să păstrăm această frumoasă şi impresionantă moştenire culturală a Galaţiului", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

    Clădirea în care funcţionează acum Muzeul "Casa Colecţiilor" a fost construită la sfârşitul secolului al XIX-lea de farmacistul Constantin Ţinc. Piatra de fundaţie a fost aşezată pe 17 mai 1899, iar documentul original, descoperit în 2004, va fi expus în muzeu. În cadrul acestui proiect au fost restaurate elementele decorative interioare şi exterioare, inclusiv partea de zidărie, tâmplăria şi scările din lemn. A fost înlocuit acoperişul şi s-au realizat lucrările de hidroizolaţie, s-au înlocuit instalaţiile electrice şi sanitare, au fost montate centrale termice şi de tratare a aerului şi s-au instalat senzori şi camere de supraveghere. În plus, pe lângă ceasul din turn, a fost montată şi roza vânturilor, aşa cum avea odinioară această frumoasă casă de patrimoniu.

    De asemenea, Muzeul "Casa Colecţiilor" va fi dotat cu mobilier (scaune, birouri, mese) şi echipamente specifice (vitrine), iar după ce aici vor fi aduse colecţiile muzeului se va realiza şi un tur virtual. Conform normelor în vigoare, pentru protejarea pieselor de muzeu care vor fi expuse aici, după orice restaurare trebuie să treacă o anumită perioadă de monitorizare a condiţiilor din interior.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional