Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

NEPI are planuri mari in Romania

I.D. Companii /

Ploiesti Shopping City

Ploiesti Shopping City

New Europe Property Investment, societate de investitii si dezvoltare imobiliara, a realizat anul trecut in Romania un venit net din activitatile de exploatare de 29,26 milioane Euro in crestere fata de anul precedent, cand acesta a fost doar de 22,61 milioane Euro.

In schimb veniturile nete din contractele de inchiriere si activitati asimilate la nivel de grup s-au ridicat la 30,43 milioane Euro la finele anului 2012. Cheltuielile cu exploatarea investitiilor imobiliare s-au ridicat la 9,74 milioane Euro.

Pe partea de retail veniturile NEPI din chirii (la care se adauga cheltuielile recuperate in baza contractelor de inchiriere) s-au ridicat la 18,57 milioane Euro pe segmentul de retail, iar la 1,89 milioane Euro pe partea de industrial si 19,75 milioane Euro pe partea de birouri.

Spatiile vacante calculate ca parte din suprafata inchiriabila disponibila la sfarsitul exercitiului financiar 2012 era de 4,8% in comparatie cu 5,3% din exercitiul calendaristic anterior si a continuat sa scada de la sfarsitul exercitiului financiar 2012.

La sfarsitul anului 2012, cresterea medie ponderata a chiriei pe suprafata inchiriabila a fost de 2,66% pentru spatiul de retail, 2,87% pentru spatiile de birouri si 2,66% pentru spatiile industriale.

La data de 31 decembrie 2012, portofoliul avea incheiate contracte de inchiriere cu o durata medie ponderata de 6,5 ani, in timp ce 80% din veniturile din contractele de inchiriere proveneau de la chiriasi mari si francize importante.

La data de 31 decembrie 2012 s-au inregistrat la nivel de grup profituri distribuibile nerepartizate in valoare de 8,2 milioane euro (acest sold include si profituri nerepartizate reportate din anii precedenti).

NEPI a inregistrat o crestere semnificativa a profitului recurent de repartizat pe actiune in ultimii cinci ani si drept urmare a obtinut o crestere anuala medie nominala compusa de 12,15% a distributiei pe actiune pentru aceasta perioada.

Grupul intentioneaza sa obtina in continuare o crestere atractiva a profitului recurent de repartizat in 2013 si ulterior.

New Property Investment detinea la finele lui 2012 un numar de 41 de proprietati, totalizand o suprafata de 279 mp. Valoarea acestor proprietati era de 445 milioane Euro.

In Romania NEPI a finalizat anul trecut prima etapa a investitiei Ploiesti Shopping Center la mai putin de 11 luni de la demararea lucrarilor de constructie. A doua faza a proiectului este la ora actuala in implementare.

In decursul anului trecut NEPI a achizitionat in Romania parcul de retail Brasov Shoping City. Compania intentioneaza sa transforme proprietatea intr-un centru comercial regional in parteneriat cu Carrefour Property. Initial intentia era de a dezvolta 57.000 mp GLA, ulterior s-a decis marirea proiectului. In acest sens NEPI a achizitionat un teren adiacent de 7.000 mp. Investitia urmeaza sa fie finalizata in 2014.

In iunie 2012 NEPI a anuntat ca va intra intr-un joint-venture pentru achizitionarea si dezvoltarea platformei unei foste fabrici situata intr-o zona populata a Bucurestiului. NEPI intentioneaza sa dezvolte un centru de retail de 25.000 mp.

De asemenea NEPI intentioneaza sa dezvolte un parc comercial la Galati si sa isi extinda magazinele Kaufland din Alexandria si Sfantu Gheorghe.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional