Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

NEPI, tur de forta in Romania

I.D. Companii /

Martin Slabbert CEO NEPI

Martin Slabbert CEO NEPI

New Europe Property Investment (NEPI), fond de investitii sud-african, implementeaza un plan accelerat de extindere a activitatilor sale din Romania.

NEPI a asigurat achizitionarea unor loturi de teren invecinate, cu o suprafata totala de aproximativ 4 hectare in Targu Jiu. Intentia investitorului este de a construi un centru comercial pe acest teren, dezvoltarea fiind conditionata de obtinerea autorizatiilor si aprobarilor necesare.

Date recente arata ca judetul Gorj are unul dintre cele mai mari niveluri de venit pe cap de locuitor. Se anticipeaza ca o serie de mari proiecte industriale se vor dezvolta in zona, cea ce ar genera o crestere a economiei. In plus nu exista centre comerciale importante in Targu Jiu.

Portofoliul din Romania ar putea ingloba un centru comercial din Drobeta Turnu Severin.

Belrom Zece SRL ("Belrom") a acceptat oferta facuta de NEPI pentru achizitionarea

Severin Shopping Center . Intelegerea vizeaza si un teren de 2,3 hectare din veninatate.

Centru comercial are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 16.000 de metri patrati, pe care NEPI intentioneaza sa o extinda.

De asemenea NEPI si-a manifestat interesul de a cumpara o parte din imprumutul neachitat al unui centru comercial in Sibiu. Dupa finalizarea tranzactiei, NEPI intentioneaza sa inceapa negocierile cu ceilalti finantatori bancari si cu proprietarii, astfel incat sa recapitalizeze si restructureze societatile care detin proprietatea, astfel incat nivelul datoriei sa fie redus la un nivel sustenabil, si sa existe resursele disponibile pentru a renova si reconfigura centrul.

In Sighisoara si Vaslui NEPI a achizitionat loturi de teren aflate langa supermaketurile Kaufland existente cu scopul de dezvoltare a unor strip malluri cu suprafete totale inchiriabile intre 2.300 si 2.800 de metri patrati.

NEPI exploreaza si alte opotunitati in Romania, printre care achizitionarea unui teren pentru o dezvoltare in Timisoara si achizitionarea unui centru comercial cu potential de extindere in tara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional