Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Nordex castiga cel mai mare contract de livrare turbine eoliene

I.D. Companii /

Gigantul vanturilor Iberdrola Engineering & Construction a acordat companiei Nordex cel mai mare contract pana la acest moment din Romania pentru furnizarea si instalarea a 32 de turbine N90/2500.

Aparatele sunt destinate parcului eolian de 80 MW de la Chirnogeni, localitate dobrogeana este caracterizata de vanturi puternice de peste 7 m/s.

Parcul este detinut de EP Wind Project (Rom) Six S.A. care se va ocupa de asemenea de administrarea sa.

Compania EP Global Energy a demarat proiectul in 2007 si va continua sa detina 20% din actiuni, diferent de 30% fiind detinuta de catre fondul EnerCap Power Fund. Turbinele vor fi livrate incepand cu vara anului viitor si vor fi cel mai probabil operationale de la finele anului 2013.

Lars Bondo Krogsgaard, membru al consiliului de administratie Nordex, precizeaza:

"Chirnogeni este un proiect important de referinta pentru noua noastra subsidiara din Romania. Astfel demonstram ca proiectele pe scara-larga pot fi executate cu succes in aceasta tara de catre Nordex."

Nordex Energy Romania a fost inregisatrata in Romania in mai 2012.

Finantarea investitiei a fost asigurata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si un consortiu format din banci comerciale ce include Erste Bank, ING and UniCredit.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional