Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Patru companii de lucrari gaze amendate de Consiliul Concurentei

I.D. Companii /

Consiliul concurentei a amendat patru companii pentru participarea cu oferte trucate la doua licitatii organizate de Transgaz Medias.

Valoarea sanctiunilor se ridica la valoarea totala de 25,46 milioane lei. Amenzile au fost aplicate in urma unei investigatii privind o posibila intelegere intre companii de a participa cu oferte trucate la licitatiile organizate de Transgaz SA in perioada 2009-2011. Contractele aveau ca obiect executia de racorduri de gaze naturale.

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei, a declarat:

"Avem dovezi ca aceste companii s-au inteles asupra continutului ofertelor pe care urmau sa le prezinte la licitatii, schimband informatii comerciale sensibile. intelegerile de trucare a licitatiilor, reprezinta una dintre cele mai grave restrictionari ale concurentei si conduc la achizitionarea, de catre autoritatea contractanta, a unor lucrari mai scumpe."

Astfel, S.C. Condmag S.A. si S.C. Inspet S.A. au fost amendate cu 4,55 milioane lei si, respectiv, 7,3 milioane lei pentru realizarea unei intelegeri privind participarea la licitatia "Racord gaze naturale Butimanu-Brazi pentru alimentarea cu gaze a centralei de Cogenerare Brazi" organizata in anul 2009. Trucarea ofertelor a constat in schimbul de informatii sensibile, cu caracter confidential, care au permis S.C. Inspet S.A. sa castige licitatia, conform unei intelegeri prealabile.

S.C. Moldocor S.A. a fost amendata cu 2,23 milioane lei si S.C. T.M.U.C.B. S.A. Cu 11,38 milioane lei pentru realizarea unei intelegeri privind participarea la licitatia "Conducta de transport gaze 20"" Giurgiu Ruse" organizata in anul 2011. Trucarea licitatiei s-a realizat prin corelarea ofertelor depuse de cei doi concurenti: S.C. T.M.U.C.B. S.A. a transmis S.C. Moldocor S.A. informatii confidentiale cuprinse in oferta sa financiara.

Legea concurentei interzice orice intelegeri exprese sau tacite intre agentii economici ori asociatiile de agenti economici, care au ca obiect sau au ca efect denaturarea concurentei, in special cele care urmaresc participarea, in mod concertat, cu oferte trucate la licitatii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional