Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata Rogerius din Oradea va fi modernizata

A.D. Investiţii /

Piata Rogerius din Oradea va fi modernizata

Piata Rogerius din Oradea va fi modernizata in cadrul unui proiect de cooperarea transfrontaliera derulat alaturi de orasul Debrecen din Ungaria. Valoarea totala a investitiei este de 7,7 milioane euro, din care 6,7 milioane euro revin municipiului Oradea. Din aceasta suma 62% reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul vizeaza dezvoltarea unui centru de afaceri cu produse agroalimentare in Oradea si a unui centru pentru educatie antreprenoriala in Debrecen. Primaria Oradea este lider de proiect, iar Camera de Comert si Industrie Hajdu-Bihar este partener.

"Estimam ca la finalul acestei luni sa finalizam actele pentru pornirea procedurii de licitatie urmand ca, in toamna acestui an, sau cel mai tarziu in primavara sa incepem lucrarile propriu-zise", a precizat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.

Compania Poliart Oradea a finalizat proiectul tehnic al pietei, care va fi inaintat spre aprobare consilierilor locali in urmatoarea sedinta.

Suprafata totala supusa investitiei in municipiul Oradea este de aproximativ 8.200 mp suprafata utila totala, respectiv 13.000 mp suprafata desfasurata.

Lucrarile vor incepe din spatele pietei, dinspre str. Pascal, unde va fi realizat un prim tronson, ce va sta la dispoziţia comerciantilor ca spatiu de vanzare a produselor. Al doilea tronson este cel destinat produselor nealimentare, iar in sectorul trei vor fi produsele traditioane. Deasupra sectorului trei va fi un etaj cu o suprafata de 860 mp, unde se va amenaja un spatiu de alimentatie publica si o teresa cu o capacitate minima de 100 de locuri. Pe acoperisul pietei vor fi amenajatespatii verzi. Conform estimarilor, lucrarile la primul tronson vor fi de aproximativ 7 luni, la cel de-al doilea 4 luni, iar la tronsonul trei 6 luni, a precizat arhitectul Daniel Tivadar, reprezentant al firmei Poliart.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional