Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Praktiker spera intr-un an mai bun

I.D. Companii /

Praktiker spera intr-un an mai bun

Grupul Praktiker anticipeaza o crestere usoara a vanzarilor in 2012 fata de anul precedent si totodata o marire a veniturilor operationale, potrivit raportului intocmit de companie pentru primul trimestru al anului.

Datorita conditiilor meteo vitrege, ce au dus la scaderea substantiala a vanzarilor, afacerile companiei Praktiker din Romania, unde aceasta detine 27 de magazine, s-au aflat in declin in prima parte a anului. Vanzarile nete inregistrate de companie in tara noastra s-au ridicat la suma de 23,1 milioane euro, cu 11,2% mai mici fata de anul trecut. Totusi, semne usoare de imbunatire s-au manifestat in martie.

Per total in Europa de Est s-a inregistrat o scadere a vanzarilor de 12,1 % in primul trimestru din 2012 fata de aceeasi perioada a anului precedent, atingand valoarea de 155,2 milioane euro.

La nivel de grup vanzarile nete ale Grupului Praktiker au scazut cu 0,5% in primele trei luni ale anului in comparatie aceeasi perioda a lui 2011. Astfel, la 31 martie 2012 vanzarile au atins cifra de 663 milioane euro.

EBITA inregistrat in primul trimestru din 2012 s-a ridicat la -62,1 milioane euro in cretere cu 13,3% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Pierderea inregistrata in perioada ianuarie-martie s-a ridicat la 76,1 milioane euro.

Anul trecut compania Praktiker a mai deschis doua magazine, unul in Polonia si unul in Grecia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional