Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Prefab se va extinde in Bulgaria si Republica Moldova

I.D. Companii /

Marian Petre Milut, director Prefab

Marian Petre Milut, director Prefab

Prefab a inregistrat o cota de 23% pe piata de BCA in 2011, volumul de BCA comercializat ridicandu-se la 450.000 mc. Productia de material de zidarie s-a ridicat in 2011 la 476.685 mc, potrivit raportului companiei.

In ceea ce priveste segmentul de prefabricate volumul comercializat a fost de 10.912 mc reprezentand o cota de piata de aproximativ 6%.

Compania a incheiat anul 2011 cu o cifra de afaceri de 64,76 milioane lei, 77,6% din cifra de afaceri fiind reprezentanta de segmentul de BCA. Din 2009 cifra de afaceri a companiei a scazut constant de la 84 milioane lei in 2009, la 71,52 milioane lei in 2010 pana la valoarea inregistrata anul trecut. Principala zona de desfacere pentru companie este Muntenia unde au fost distribuite in 2011 93,33% din produse.

In ceea ce priveste veniturile totale ale companiei pe 2011 acestea s-au ridicat la suma de 85,15 milioane lei. Profitul net inregistrat la finele anului 2011 a fost de 917.740 lei.

In acest an Prefab doreste sa isi mentina vanzarile pe pietele traditionale de BCA, dar si sa castige noi piete pentru prefabricate tipizate in Banat, Oltenia, Ardeal.

Totodata, compania are in vedere cresterea volumelor de vanzari la prefabricate pe pietele traditionale din Muntenia, Dobrogea, Moldova. Tinta Prefab pe termen lung este 12% din piata prefabricatelor netipizate si a proiectelor.

Pe plan extern compania intentioneaza dezvoltarea unor retele de ditributie, similare cu cea din Romania pentru BCA, in Bulgaria si Republica Moldova.

Prefab este principalul producator in Romania de BCA (cu o capacitate de 450.000 mc pe an), prefabricate tipizate (cu o capacitate de 20.000 mc pe an), tuburi din beton pentru retelele de apa si canalizare, prefabricate netipizate. Totodata, compania este unul dintre principalii furnizori pe piata locala de agregate, beton marfa, tamplarie PVC.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional