Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primul depozit de marfuri periculoase din Romania a fost inaugrat la Ploiesti

I.D. Companii /

Primul depozit de marfuri periculoase din Romania a fost inaugrat la Ploiesti

Furnizorul de spatii logistice german Dachser a deschis un depozit de marfuri periculoase in apropiere de Bucuresti. Compania a investit in acest proiect peste zece milioane de euro, precizeaza un comunicat remis redactiei.

Avand o suprafata de aproximativ 6.500 de metri patrati si spatiu pentru 11500 paleti, depozitul este singurul de acest gen din Romania, fiind construit in conformitate cu Directiva Seveso II (96/82/CE).

"Facilitatea din Ploiesti este un proiect emblematic in extinderea retelei noastre de logistica la nivel european", declara Michael Schilling, Managing Director Dachser European Network Management & Logistics Systems. "Prin acest angajament, Dachser stabileste standarde pentru intreaga regiune."

Depozitul este impartit in sase zone de protectie impotriva incendiilor, separate de ziduri si usi de protectie rezistente la foc. Aspersoare cu sistem mixt de spuma sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru marfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarma pentru incendiu si senzori pentru substante combustibile si toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistenta la apa si este tratata impotriva scurgerilor de petrol si produse chimice.

Dachser stocheaza de doua ori mai multa apa de stingere a incendiilor in Ploiesti fata de prevederile legale. Rezervoarele si tevile care duc la depozit sunt incalzite atunci cand temperaturile scad sub zero. Doua bazine de retentie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub constructie, asigura etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picaturi de apa reziduala contaminata, ori a altor lichide scapate ca urmare a unor accidente sau pagube. Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de pana la 8 grade pe scara Richter. Stabilitatea este garantata de sistemele suplimentare speciale de metal si de cantitatea dubla de otel utlilizata fata de rafturile standard.

In cadrul depozitului de la Ploiesti pot fi stocate in siguranta marfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional