Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Problemele COS Targoviste continua

I.D. Companii /

COS Targoviste, fostul Mechel Targoviste, societate aflata in insolventa, a inregistrat in primul semestru al anului o pierdere de 19,3 milioane lei, semnificativ mai mica comparativ cu cea inregistrata in acelasi interval al anului trecut cand pierderea fost de 59,55 milioane lei.

Cheltuielile inregistrate in primul semestru au depasit veniturile. La un total al veniturilor de 169,16 milioane lei au fost inregistrate cheltuieli de 188,46 milioane lei.

COS Targoviste se afla in insolventa din 22 februarie pe fondul degradarii accentuate a situatiei societatii si a lipsei de lichiditati. Ca urmare a declansarii procedurii de insolventa actiunile societatii au fost suspendate de la tranzactionare, RVA Insolvency Specialists fiind desemat administratorul judiciar al societatii. Denumirea societatii a fost schimbata din Mechel Targoviste in COS Targoviste la finele lunii aprilie.

Rezultatele din semestrul I al anului au fost afectate de faptul ca activitatea a fost interupta in primele doua luni din 2013.

Cifra de afaceri a societatii a fost de aproape partu ori mai mica in primele luni ale lui 2013 in comparatie cu primul semestru al anului trecut. S-a inregistrat o scadere de la 481,02 milioane lei la 136,21 milioane lei.

"In aceasta perioada s-au depus eforturi deosebite pentru a se recastiga cota de piata si increderea clientilor si furnizorilor traditionali, in conditiile dificile ale situatiei de pe piata metalurgica europeana.", potrivit unui comunicat remis de reprezentantii COS Targoviste.

Productia de otel, reluata pe 16 martie, a atins la finele lunii iunie 77.583 tone otel. In acelasi interval al anului trecut productia se ridica la 212.794 tone. Din aceasta productie pana la finele lunii iunie fusesera livrate 65.922 de tone. Aproape toata productia, 99,97%, a fost distribuita pe piata interna.

Mazur Investments a preluat in luna februarie de la Mechel International Holdings 86,6% din actiunile reprezentand capitalul social al COS Targoviste. Cum societatea Mazur Investments a fost preluata de Invest Nikarom, aceasta din urma a obtinut indirect controlul asupra societatii COS Targoviste.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional