Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Profit in crestere pentru Prefab

A.D. Companii /

Profit in crestere pentru Prefab

Cifra de afaceri a producatorului de BCA si prefabricate din beton Prefab s-a diminuat cu 6,25% in primele trei trimestre ale anului curent fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 53,15 milioane de lei in primele trei trimestre ale anului 2011 la 49,83 milioane lei, se arata intr-un raport al companiei.

Scaderea cifrei de afaceri a fost influentata atat de conditiile meteo nefavorabile de la inceputul anului, cat si de tendinta generala de scadere a preturilor de vanzare in contextul economic actual.

In schimb, profitul net a crescut de la aproximativ 670.000 de lei in primele noua luni din 2011 la 912.000 lei in aceeasi perioada a acestui an.

In anul 2012 Prefab a initiat doua proiecte de investitii majore. Primul dintre ele se refera la realizarea unei centrale de cogenerare in scopul imbunatatirii eficientei energetice a activitatii. Proiectul are o valoare totala de 22,4 milioane lei, din care 10,2 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile obtinute prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Al doilea proiect investitional vizeaza tot cresterea eficientei energetice prin achizitionarea de noi echipamente. Investitia, derulata in parteneriat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, are o valoare de 1,2 milioane de euro, din care BERD asigura 15%. Proiectul a fost deja finalizat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional