Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Profit mai mic pentru Sonae Sierra

A.D. Companii /

River Plaza - Ramnicu Valcea

River Plaza - Ramnicu Valcea

Sonae Sierra, dezvoltatorul international de centre comerciale, a inregistrat in primele noua luni ale anului curent un profit net de 16,8 milioane de euro, in scadere cu 38% fata de rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului 2011, au anuntat reprezentantii companiei.

Variatia profitului net a fost cauzata de veniturile indirecte nefavorabile, -29.3 milioane de euro in primele noua luni ale anului 2012, fata de -16.9 milioane de euro in aceeasi perioada a anului 2011. Cu toate acestea, profitul direct a crescut cu 4%, la 46,1 miloane de euro, fata de 44,2 milioane de euro in aceeasi perioada a anului 2011.

EBITDA a crescut cu 2% (86,4 milioane de euro in primele trei trimestre ale lui 2012, fata de 84,6 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut).

Valoarea totala a activelor sub administrare a atins 6,4 miliarde de euro, cu o crestere de 115 milioane de euro fata de sfarsitul anului 2011, in principal datorita deschiderii centrelor comerciale Le Terrazze (Italia) si Uberlandia Shopping (Brazilia).

Rata de ocupare a portofoliului detinut de Sonae Sierra la nivel european a fost de 96%, inregistrand o usoara descrestere de 0,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In prezent, Sonae Sierra detine 48 de centre comerciale in operare in Portugalia, Spania, Italia, Grecia, Germania, Brazilia si Romania (centrul comercial River Plaza din Ramnicu Valcea).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional