Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Profit stabil pentru Sonae Sierra

A.D. Companii /

Sonae Sierra, dezvoltatorul si operatorul de centre comerciale, a inregistrat un profit de 12,5 milioane de euro in primul trimestru al anului 2013, rezultat apropiat de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut (13 milioane de euro), potrivit oficialilor companiei.

Venitul net direct al Sonae Sierra a fost de 14,9 milioane de euro, in descrestere cu 17% fata de primul trimestru al anului 2012. Valoarea EBITDA (n.r. castigul inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare) a fost de 28,8 milioane de euro, in scadere cu 1,5 milioane de euro fata de aceeasi perioada a anului 2012.

Dupa recenta inaugurare a centrului comercial Boulevard Londrina Shopping din Brazilia, Sonae Sierra va deschide in acest an alte doua centre comerciale - Passeio das Aguas, tot in Brazilia si Hofgarten Solingen Shopping in Germania (realizat in parteneriaat cu MAB Development). Investitia in cele doua obiective totalizeaza 287 milioane de euro. Portofoliul companiei se va majora astfel cu 107.000 mp inchiriabili.

De asemenea, in primul trimestru al acestui an, Sonae Sierra a continuat să creasca pe pietele emergente prin semnarea a 8 noi contracte de furnizare de servicii pentru centre comerciale detinute de terti.

Sonae Sierra controleaza 48 de centre comerciale in 11 tari si administreaza alte 22 de centre comerciale pentru terti.

In Romania, Sonae Sierra detine centrul comercial River Plaza, din Ramnicu Valcea si are in dezvoltare centrul comercial Adora Mall din Craiova. De asemenea, anul trecut, compania a incheiat un joint venture cu Caelum Development pentru dezvoltarea centrului comercial ParkLake in Bucuresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional