Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Profitul Lindab a crescut cu 17% in 2011

I.D. Companii /

Lindab Group Grevie

Lindab Group Grevie

Grupul Lindab a inregistrat o crestere a vanzarilor de 5% in 2011, atingand valoarea de aproximativ 761,5 milioane de euro. Totodata, profitul a evoluat cu 17%, pana la aproximativ 45,06 milioane de euro.

Vanzarile din zona Europei Centrale si de Est (ECE) au ajuns pana la valoarea de aproximativ 171,9 milioane de euro, inregistrand o crestere anuala de 9% si reprezentand 23% din totalul vanzarilor Grupului.

"Vanzarile punctuale strategice au condus la cresterea cotelor de piata in multe tari, in ciuda conditiilor economice dificile. Aceasta situatie a contribuit la obtinerea unei cresteri a vanzarilor cu 5%, in pofida stagnarii pietei.

Pretul otelului a inceput sa creasca in luna decembrie si cel mai probabil isi va pastra trendul in urmatoarele luni. In consecinta, vom demara un proces de ajustare a preturilor, pentru a compensa aceasta evolutie a materiei prime.

La inceputul lunii ianuarie am anuntat un noua tinta de EBIT (Earnings Before Interest and Taxes - veniturile inainte de dobanzi si taxe) pe termen scurt, de 10%, cu obiectivul clar de a atinge acest nivel de profitabilitate previzionata pana la finalul anului 2012 si de a-l pastra pana pe parcursul anului 2014. Totodata, am anuntat un program de reducere a costurilor cu circa 17 milioane de euro, care se va aplica mai ales in cazul tarilor mai putin performante, fapt care va sprijini practic indeplinirea tintei de EBIT pe termen scurt

Cererea din trimestrul 1 2012 va fi mai degraba afectata de conditiile meteo decat de situatia actuala de incertitudine care caracterizeaza piata", a declarat David Brodetsky, Presedinte si CEO Lindab.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional