Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Prologis a inchiriat aproape 500 mii mp in ECE

I.D. Companii /

Prologis Park Dabrowa

Prologis Park Dabrowa

Prologis, operator de spatii de distributie, a semnat in perioada ianuarie-iunie 2013 contracte de inchiriere pentru 498.000 mp in Europa Centrala si de Est. 177.000 au reprezentat inchirieri noi, 220.000 metri patrati reinnoiri si restul contracte pe termen scurt.

Majoritatea activitatii totale de inchiriere in prima jumatate a anului a avut loc in Polonia. Pietele ECE cu cea mai mare performanta, care s-au apropiat de zero spatii goale la finele celui de-al doilea trimestru, includ Wroc³aw, Poznañ, Praga si Bratislava.

Nivelul de ocupare in portofoliul Prologis ECE a fost de 91% la finele celui de-al doilea trimestru.

Ben Bannatyne, Director General, Prologis Europa Centrala si de Est: "Observam o crestere a inchirierilor in cele mai performante sub-piete cu o crestere notabila in numarul de solicitari din partea companiilor din domeniul FMCG si comert electronic."

"Ne concentram pe consolidarea stocului de terenuri si cresterea platformei intr-o maniera disciplinata pe pietele unde cererea depaseste oferta," a adaugat acesta.

Desi furnizarea de spatii moderne de logistica ramane limitata in regiunea ECE, in prima jumatate a anului 2013, Prologis a finalizat o anexa de 7.000 metri patrati pentru ROHLIG SUUS Logistics in Prologis Park Janki si a inceput constructia a trei spatii build-to-suit, totalizand 71.000 metri patrati, in cadrul Prologis Park Wroclaw V.

Cu un portofoliu care totalizeaza peste 3,5 milioane de metri patrati (la 30 iunie 2013), Prologis este principalul operator de spatii de distributie in Europa Centrala si de Est, incluzand Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia si Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional