Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Rezultate in usoara scadere pentru GTC

A.D. Companii /

GTC City Gate

GTC City Gate

Dezvoltatorul imobiliar polonez Globe Trade Centre (GTC) a obtinut in primul semestru din an venituri din chirii si servicii de 60 milioane de euro, in scadere cu 4 milioane de euro fata de aceeasi perioada a anului 2012.

Profitul operational s-a situat in primul semestru la 42 milioane de euro, fata de 47 milioane euro in primele 6 luni din anul precedent, potrivit unui raport al companiei.

In urma reevaluarii proprietatilor, pierderea neta inregistrata in primul trimestru a ajuns la 70 milioane de euro. Aceasta in primul rand pe fondul schimbarii parametrilor urbanistici aferenti terenului proiectului Galleria Bucharest, din nordul orasului si preconizarii unei diminuari de venituri din chirii in sectorul de retail din Romania, Bulgaria si Croatia.

In primul semestru al anului 2013 GTC a semnat contracte noi si contracte de extindere pentru o suprafata de 39.000 mp de spatii de birouri si de retail. Printre altii, E.ON Romania si-a prelungit contractul de inchiriere pentru 2.400 mp in ansamblul de birouri City Gate din Bucuresti.

In prezent rata de ocupare a portofoliului este de 91%, fata de 89% in aceeasi perioada a anului precedent.

GTC opereaza in Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia, Croatia, Slovacia, Bulgaria, Rusia si Ucraina.

In Romania, GTC detine in Bucuresti cladirile de birouri City Gate, America House si Europe House si proiectele rezidentiale FeliCity si Rose Garden. In tara, dezvoltatorul mai detine 3 centre comerciale Galleria Buzau, Suceava si Piatra Neamt.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional