Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Ruukki furnizeaza materiale pentru constructia unei fabrici in Arabia Saudita

I.D. Companii /

Ari Haapaniemi, directorul fabricii din Bolintin Deal

Ari Haapaniemi, directorul fabricii din Bolintin Deal

Corporatia finlandeza Rautaruukki, producator de sisteme metalice, a semnat un contract de furnizare in valoare de 10 milioane de euro cu Outotec, compania care va dezvolta o unitate de productie a ilmenitului in Arabia Saudita pentru Cristal Global.

Contractul include furnizarea de componente metalice, structura si inchideri, pentru constructia unei topitorii de ilmenit (un minereu din care se obtine titan). Produsele ce urmeaza a fi livrate vor fi fabricate in mare parte la Bolintin Deal.

Pentru Ruukki Romania aceasta este cea mai mare comanda din momentul infiintarii companiei. Anul trecut compania a inregistrat la nivel local rezultate record, anuntand o crestere a business-ului cu 70%, ca urmare a activitatii intense pe segmentele de structuri si componente metalice, sisteme de acoperis si oteluri speciale.

"Capacitatea mare de productie ne permite in acest moment angrenarea in proiecte de o asemenea anvergura, dar si onorarea altor comenzi locale si internationale care s-au semnat deja sau care vor aparea in aceste luni", a declarat Ari Haapaniemi, directorul fabricii din Bolintin Deal. "Aceasta comanda vine dupa o perioada in care s-a investiti in mod sustinut in productie la nivel local", a adaugat Ari Haapaniemi.

Productia si livrarile de structura metalica pentru noul contract vor demara la Bolintin Deal in toamna acestui an si urmeaza a fi finalizate in primavara anului 2013.

Noile unitati de productie are Cristal Global vor fi localizate in centrul economic Jazan din Arabia Saudita si urmeaza a fi finalizate in 2014.

Compania Ruukki este prezenta in 27 de piete internationale, cu vanzari nete de 2,79 miliarde euro. Actiunile companiei sunt listate la Bursa din Helsinki (corporatia Rautaruukki RTRKS).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional