Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Saint-Gobain Glass a inaugurat o noua linie de productie

I.D. Companii /

Saint-Gobain Glass a inaugurat o noua linie de productie

Saint-Gobain Glass Romania a inaugurat ieri, 5 septembrie, o noua linie de productie sticla laminata in cadrul fabricii detinute de companie la Calarasi. Investitia s-a ridicat la 6 milioane de euro.

Capacitatea de productie a noii linii este de 2 milioane de metri patrati de sticla pe an. In total fabrica de la Calarasi va produce 21 de milioane de metri patrati anual.

Procesul de laminare a sticlei consta in asamblarea a doua foi de sticla prin intermediul unei foi de polivinilbutiral (PVB). La Calarasi se va lamina sticla float clara, sticla pentru izolare termica si sticla cu control solar.

Piata de sticla din Romania are un mare potential de crestere

Reprezentantii companiei au decis sa investeasca intr-o noua linie pe timp de criza luand in considerare potentialul de dezvoltare al pietei de sticla din Romania. De altfel cererea de sticla cu functiuni complexe a crescut treptat in ultimii ani atat pe plan local cat si pe plan regional.

Jerome Lionet, director general Saint-Gobain Romania:

"Decizia de a incepe productia de sticla laminata este in linie cu strategia de extindere a Saint-Gobain Glass Romania, platforma de productie de la Calarasi fiind conceputa ca un centru regional care sa deserveasca nu doar piata locala, ci si pietele din Balcani. In plus, din perspectiva noastra, in ciuda situatiei economice dificile, exista un mare potential de crestere a pietei din Romania si a celor din regiune."

In acest an reprezentantii Saint-Gobain Glass preconizeaza o crestere de 2-3% a pietei de sticla din Romania.

Cresterea pretului gazelor pune presiune asupra pretului sticlei

Pretul sticlei laminate este de 2-3 ori mai mare decat cel al sticlei nelaminate insa beneficiile sunt pe masura.

Variabila care poate influenta cel mai mult pretul final al sticlei este costul gazului. Saint-Gobain Glass este unul dintre cei mai mari consumatori de gaz. Cu toate acestea anul trecut compania a reusit sa mentina preturile sticlei, cresterea pretului gazului nu s-a reflectat intr-o crestere a pretului sticlei.

Sticla laminata este un produs de o calitate superioara principalele avantaje oferite fata de sticla obisnuita fiind o termoizolare eficienta si o rezistenta sporita. Sticla laminata este de 6 ori mai eficienta energetic comparativ cu sticla nelaminata si ofera o protectie superioara impotriva accidentelor si intrarilor prin efractie. Totodata sticla laminata reduce semnificativ radiatia ultravioleta si ofera o buna izolare fonica.

Piata rezidentiala asigura 80% din vanzarile de sticla Saint-Gobain

Jumatate din sticla produsa la Calarasi va merge catre piata locala, iar jumatate la export.

In Romania sticla va fi destinata in proportie de 80% pietei rezidentiale, fiind folosita atat pentru ferestre, cat si pentru interioare. Diferenta de 20% va fi utilizata in proiecte non-rezidentiale - atat comerciale cat si office.

Renovarile asigura in procent de 2/3 vanzarile de pe piata rezidentiala, doar o treime fiind reprezentata de proiecte rezidentiale noi.

Sticla produsa la Calarasi va fi exportata in intreaga regiune balcanica, Ucraina si Turcia.

Saint-Gobain Glass preconizeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri

In anul 2012 Saint-Gobain Glass Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 65 milioane euro. Anul acesta, compania vrea sa-si majoreze cu 10% cifra de afaceri pe piata din Romania, din care 5% datorita noii linii de productie.

De la intrarea sa pe piata din Romania in 2005 Saint-Gobain Glass a investit in fabrica de la Calarasi 176 de milioane de euro. Unitatea de productie a fost dezvoltata pe o suprafata de 10 ha.

Cifra de afaceri a Saint-Gobain in Romania s-a ridicat la 145 milioane euro in 2012.

In tara noastra Saint-Gobain detine patru companii si are aproximativ 1.000 de angajati.

In afara de business-ului cu sticla Saint-Gobain este prezenta in Romania cu o serie vasta de produse pentru constructii, printre acestea se numara: abrazivi, materiale termoizolante, placi ceramice, materiale pentru finisaje, placi din gips-carton.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional