Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Segmentul de acoperisuri a inregistrat cea mai mare crestere din constructii in 2011

I.D. Companii /

Zoltan Szoke, Sales Director Ruukki România

Zoltan Szoke, Sales Director Ruukki România

Piata de acoperisuri a inregistrat in 2011 cea mai buna evolutie din sectorul de constructii, realizand o crestere de 10%. Principalul motor de crestere au fost lucrarile de renovare, potrivit lui Zoltan Szoke, Sales Director Ruukki Romania.

Anul 2011 a fost cel mai bun an al diviziei de sisteme de acoperis din tabla tip tigla a Ruukki Romania de la intrarea pe piata. Segmentul a inregistrat o crestere de 56% la nivelul pietei locale, comparativ cu anul precedent.

"Romanii au preferat sa investeasca o parte din fondurile de care au dispus in reamenajarea caselor, aceste proiecte reprezentand 80% din vanzari. Ruukki a crescut de cinci ori mai mult decat piata", a declarat Zoltan Szoke.

Rezultatele din 2011 au dus si la o dublare a cotei de piata a companiei pe segmentul de invelitori metalice, devenind astfel unul din principalii jucatori de pe aceasta piata. Din totalul pietei de invelitori o pondere de 55% le-au avut acoperisurile metalice. "Consider ca politica Ruukki legata de relatia cu cei peste 100 de distribuitori a influentat decisiv aceasta crestere de 56%. Parteneriatul real pe care l-am avut cu ei ne determina sa ne dorim ca anul acesta sa crestem si mai mult reteaua de distribuitori si sa continuam sa le oferim libertate de negociere si suport puternic in realizarea obiectivelor lor de vanzari, care sunt de fapt si obiectivele noastre" a adaugat Zoltan Szoke.

Un semnal important privind evolutia pietei este cresterea ponderii de produse premium in totalul vanzarilor, aceasta categorie de produse reprezentand 22% din veniturile segmentului de acoperisuri.

Totodata, vanzarile companiei Ruukki au fost in crestere in 2011 si pe segmentul de sisteme pluviale acestea reprezentand aproximativ 25% din totalul vanzarilor de acoperisuri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional