Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Selena va dubla pana la finele anului vanzarile MGA

I.D. Companii /

Dorin Spataru, administrator Selena Romania

Dorin Spataru, administrator Selena Romania

Grupul Selena, producator si distribuitor de materiale de constructii, a stabilit o tinta de crestere a vanzarilor de 90% in 2012 pentru compania Euro MGA, proaspat intrata in grup, a anuntat Dorin Spataru, administratorul Selena Romania.

Procesul de preluare a companiei romanesti MGA de catre multinationala Selena a fost demarat in august 2011 cand compania autohtona se afla in insolventa.

Dupa o crestere constanta a afacerilor MGA a intrat in insolventa in 2011

Infiinta in 2001 ca societate de productie MGA a inregistrat un trend ascendent pana la debutul crizei economice.

Activitatea societatii s-a bazat la inceput pe productia de chituri pentru rosturi, fiind extinsa pana in 2007 pe segmentele de gleturi, adezivi, placi de polistiren.

In anul 2009 odata cu acumularea datoriilor fata de creditori liniile de productie polistiren si profile PVC au fost inchise. Inevitabila intrare in insolventa s-a produs in februarie 2011.

Caz unic in Romania, MGA este scoasa din insolventa prin preluarea de care Selena

In scopul consolidarii activitatii in Europa Centrala Grupul Selena a decis in august 2011 demararea achizitiei in integralitate a companiei Euro MGA. Valoarea achizitiei s-a ridicat la 12 milioane de lei la care s-a adaugat 1 milion de lei pentru cheltuieli suplimentare.

Preluarea a avut efecte pozitive immediate, Euro MGA inregistrand o marire a vanzarilor cu 49% in primul semestru al anului 2012. Totodata in primavara acestui an a fost aprobata iesirea din insolventa a companiei.

In luna septembrie a fost incheiat procesul de preluare. Cu aceasta ocazie Dorin Spataru a precizat:

"Am incheiat cu succes preluarea si reorganizarea Euro MGA si ne propunem ca anul viitor compania sa inregistreze profit. Principalele elemente care vor sta la baza evolutiei pozitive sunt dezvoltarea, diversificarea produselor si cresterea capacitatii de productie. Totodata ne propunem sa extindem distributia pentru a asigura o acoperire geografica mai buna si pentru a utiliza cat mai bine reteaua de distributie Selena pe toate canalele".

In ultimul an cu sprijinul acordat de Selena, MGA a lansat noi materiale pe piata precum adezivi de polistiren si gleturi pe baza de ipsos. La ora actuala cota de piata a companiei MGA pe partea de mortare uscate se afla in jurul valorii de 7%, insa se doreste atingerea nivelului din perioada de boom a constructiilor, de 14-16%.

De asemenea Selena va continua investitiile in unitatea de productie de la Clinceni. Dupa toate probabilitatile lucrarile vor demara la mijlocul lunii noiembrie.

Grupul Selena cuprinde 30 de companii care isi desfasoara activitatea in 18 tari produsele sale fiind distribuite in 70 de tari. Compania detine 15 unitati de productie in Europa si America de Sud.

In anul precendent Selena a realizat o cifra de afaceri de 247 milioane euro, de doua ori mai mare decat cea inregistrata acum cinci ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional