Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Senso Ambiente, crestere a cifrei de afaceri

I.D. Companii /

Senso Ambiente, companie specializata in importul si distributia de echipamente sanitare de lux, anunta o crestere a cifrei de afaceri in 2012 cu 40% fata de anul anterior. Astfel valoarea cifrei de afaceri pe 2012 a fost de 1,9 milioane de Euro.

Pentru anul in curs, compania si-a propus ca si obiectiv obtinerea unei cifre de afaceri de 2,5 milioane Euro, in crestere cu 30% fata de anul 2012.

Totodata pentru acest an sunt planificate investitii de 300.000 Euro in logistica, showroom-uri si dezvoltarea retelei de parteneri.

Virgil Lixandru, Director de Marketing si Vanzari Senso Ambiente, declara:

"Investitiile pe care le vom realiza in 2013 sunt destinate atat sustinerii cresterii de 30% previzionate pentru anul in curs precum si sustinerii dezvoltarii retelei de distributie la nivel national si dar si a fiecarui distribuitor in parte".

Ca si pondere a vanzarilor, Bucurestiul a reprezentat aproximativ 40%, restul de 60% impartindu-se in ordine intre urmatoarele orase: Cluj, Brasov, Constanta, Craiova, Pitesti, Ploiesti,Timisoara, Iasi, Arad, Baia Mare, Sibiu, Bacau, Targu Mures si Focsani.

Designul produselor sanitare premium este extrem de important pentru consumatori

Referindu-se la consumatorii produselor sanitare de lux, justificand cresterea obtinuta cat si cea previzionata a companiei Senso Ambiente, intr-o piata economica in stagnare, Virgil Lixandru explica: "Vorbim despre o zona de piata atipica, unde designul produselor este extrem de important iar investitiile clientilor sunt emotionale intr-un procent de peste 80%, restul de sub 20% fiind legat de necesitatile de functionalitate. Asta inseamna ca segmentul consumatorilor casnici si in concluzie si cel al specialistilor (in special arhitecti) nu numai ca nu vor inceta sa cumpere dar si ca peste 10-15% dintre acestia se vor orienta catre produse high-end unde pretul este determinat de designul deosebit."

Consumatorul de obiecte sanitare premium al anului 2012 a avut in medie, un buget situat intre 2.000 si 3.000 de euro pentru reamenajarea unei bai. A existat insa si un procent de aproximativ 10%- 15% dintre consumatori, ce au ales produsele high-end cu bugete per baie/obiecte sanitare pornind de la 7.000 de euro. "Aceasta tendinta, in ce priveste bugetele consumatorilor, a fost o constanta pentru noi inca din 2011 si credem ca tendintele in 2013 vor fi similare.", concluzioneaza directorul de marketing si vanzari al companiei.

Profilul consumatorului casnic de produse sanitare premium, conform Senso Ambiente este caracterizat de persoane cu un venit net de peste 600-700 de euro/luna, peste 60% femei si aproximativ 40% barbati, majoritatea de peste 32 de ani, persoane educate cu studii superioare sau medii, care isi construiesc o locuinta noua sau isi renoveaza vechea baie dintr-un apartament.

Senso Ambiente este prezenta in peste 50 de orase, printr-o retea de 70 de distribuitori si 60 de magazine mici destinate instalatorilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional