Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sika a preluat producatorul englez Everbuild

I.D. Companii /

Sika, producator de materiale chimice pentru constructii, a achizitionat compania Everbuild Building Products Ltd, cel mai mare producator independent de materiale pentru izolatii, adezivi si produse chimice pentru constructii din Marea Britanie.

Everbuild are sediul in orasul Leeds, are 270 de angajati si vanzari anuale de peste 73 de milioane euro. Compania are o unitate de productie pentru intreaga gama de produse chimice pentru constructii, avand inclusiv laboratoare si un hub logistic.

Everbuild va functiona ca subsidiara a Sika UK si va fi condusa de actuala echipa de management. Fondatorul companiei britanice, David Seymour, va ramane in cadrul Everbuild pentru a conduce afacerea si a asigura o tranzitie usoara.

Prin aceasta achizitie se are in vedere consolidarea pozitiei Sika pe piata materialelor chimice pentru constructii, precum si in retelele de magazine specializate sau in cele DIY.

Jan Jenisch, CEO Sika, a declarat:

"Suntem mandri sa uram bun venit echipei Everbuild in familia Sika. Achizitia ne ofera o pozitie puternica pe piata de distributie din Marea Britanie si un potential considerabil de influenta asupra vanzarilor Everbuild, prin intermediul gamei de produse Sika."

Sika UK are sediul central in Welwyn Garden City, in nordul Londrei, insa detine unitati de productie in Preston - nord-vestul orasului Manchester, dar si in Norwich - estul Angliei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional