Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sika AG este interesata de achizitia diviziei de adezivi a AkzoNobel

I.D. Companii /

Sika AG, producator elvetian de materiale chimice pentru constructii, a inaintat o oferta de 258,87 milioane euro pentru preluarea diviziei de adezivi pentru constructii a companiei germane AkzoNobel - Building Adhesives. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in al patrulea trimestru din acest an.

Prin aceasta achizitie, Sika isi va largi oferta de solutii profesionale pentru pardoseli, etansari, lipiri si renovari. Jan Jenisch, CEO Sika, precizeaza:

"Achizitia diviziei de adezivi pentru constructii a AkzoNobel va transforma compania noastra intr-unul dintre principalii jucatori de pe piata finisajelor interioare si va ajuta la completarea ofertei noastre de produse."

Cu vanzari anuale de 184,42 de milioane euro, Building Adhesives se afla in top trei companii pe segmentul sau de activitate, la nivel European, si are aproximativ 550 de angajati.

Aceasta divizie a AkzoNobel se concentreaza asupra produselor din categoria premium . Building Adhesives detine si doua unitati de productie in Germania si Franta si, prin intermediul celor noua centre de distributie, poate asigura livari la nivel european.

In prezent, Sika numara subsidiare in 80 de tari si aproximativ 15.200 de angajati la nivel global, care asigura o legatura stabila intre clienti si companie, garantand succesul tuturor partenerilor. In 2012 Sika a generat vanzari de 3.953,91 milioane euro.

Sika Romania, subsidiara a concernului elvetian, a fost infiintata in 2002, iar incepand cu luna iunie 2008 a dat in folosinta fabrica de aditivi de la Brasov - prima unitate de productie Sika din Romania. In plus, in acest an, Sika va inaugura cea de-a doua fabrica din Romania, la Capusu Mare, judetul Cluj, unde va produce atat mortare speciale, cat si mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piata in domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperisuri, al consolidarilor cu fibre de carbon, dar si al mortarelor speciale.

In 2013, Sika Romania a fost implicata in proiecte locale importante printre care se numara Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea retelelor Dedeman si Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Baile Herculane, turnul de racire Paroseni, loturile de autostrada de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea caii ferate Sighisoara - Atel si multe altele.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional