Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sika deschide o fabrica in judetul Cluj

I.D. Companii /

Ileana Nicolae, director general Sika Romania

Ileana Nicolae, director general Sika Romania

Sika Romania, producator de materiale chimice pentru constructii, va deschide o fabrica de mortare uscate amplasata in Capusu Mare, judetul Cluj. Aceasta este cea de-a doua unitate de productie detinuta de compania elvetiana pe plan local, alaturi de fabrica de aditivi inaugurata la Brasov in 2008.

Ileana Nicolae, director general al Sika Romania, a declarat:

"Fabrica de mortare uscate va deveni operationala incepand cu luna septembrie a acestui an, cu un personal format din 10 angajati. Vom produce aici aceeasi gama pe care, pana in acest moment, o importam de la alte subsidiare din regiune - atat mortare speciale (mortare de subturnare, mortare de reparatie, mortare de impermeabilizare, mortare de presarare), cat si mortare folosite ca adezivi."

La inceputul acestui an, Sika Romania a achizitionat o hala de 2.000 de mp, amplasata pe un teren cu o suprafata de 20.000 de mp, dar si echipamente constand in doua linii de productie complet automatizate de la compania Deutek.

"Am luat decizia unei investitii brownfield deoarece am gasit aceasta fabrica ce corespunde cerintelor noastre. In plus, o investitie greenfield ar fi fost operationala dupa aproximativ doi ani", a mai spus Ileana Nicolae.

Investitia in noua unitate de productie a fost sustinuta din fonduri proprii si va fi amortizata in urmatorii doi ani. In ceea ce priveste locatia, aceasta are avantajul pozitionarii logistice favorabile si a materiilor prime de buna calitate aflate in vecinatate.

Noua fabrica va avea o capacitate de productie de aproximativ 50.000 de tone anual, iar mortarele uscate produse se vor adresa pietei locale, dar vor ajunge si la export pe piete invecinate, precum Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina si Ungaria.

Pe o piata de mortare uscate in valoare de 200 milioane de euro, Sika Romania este increzatoare ca va reusi sa isi imbunatateasca cota de piata in urmatorii cinci ani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional