Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Silver Mountain, in impas

I.D. Companii /

Dezvoltatorul proiectului imobiliar Silver Mountain din Poiana Brasov a intrat in insolventa.

Tribunalul Bucuresti a deschis procedura generala a insolventei impotriva debitoarei INR Management Real Estate SRL in 19 august si a numit ca administrator judiciar al societatii pe Euro Insol.

Compania INR Management Real Estate a demarat in 2008 constructia celui mai mare proiect imobiliar din Romania, estimat la peste 300 de milioane de euro.

Societatea intentiona sa construiasca o mini-statiune turistica, aceasta urmand sa cuprinda apartamente si vile, un hotel cu 184 de camere afiliat lantului Raddison SAS, doua sali de cinematograf, un heliport, un club de tenis si un teren de golf. Cele 15 vile cu 600 de apartamente ale complexului urmau sa se construiasca pe o suprafata de 88 de hectare.

Criza economica a impiedicat finalizarea proiectului, in prezent complexul rezumandu-se la cinci vile cu 207 apartamente, un centru Spa si un centru comercial in care functioneaza restaurantul Loft si clubul Office.

av.dr. Remus Borza, practicianul coodonator al Euro Insol a declarat:

"Impreuna cu actualii actionari si cu principalul creditor BCR, vom incerca sa gasim sursele de finantare pentru a finaliza proiectul astfel cum a fost imaginat de domnul Dan Fisher."

Dupa moartea, anul trecut, a principalului actionar Dan Fisher, societatea INR Management Real Estate a facut obiectul mai multor incercari de executare silita din partea creditorilor BCR si DITL Brasov. La momentul deschiderii procedurii, societatea inregistra datorii de aproximativ 380 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional