Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Siniat incepe constructia fabricii de la Turceni

I.D. Companii /

Marc-Andre Fritsche, directorul general Siniat Romania

Marc-Andre Fritsche, directorul general Siniat Romania

Producatorul de materiale de constructie Siniat Romania va demara la inceputul acestei veri constructia unei noi fabrici la Turceni, a anuntat Marc-Andre Fritsche, directorul general al companiei.

Investitia de 50 milioane euro este finantata in totalitate de catre Etex Group, compania-mama a Siniat Romania.

Marc-Andre Fritsche a declarat: "Compania Siniat Romania este bine pregatita sa intampine provocarile viitoare: oamenii nostri sunt puternic motivati, suntem prevazatori, suntem deschizatori de drumuri in domeniul nostru de activitate si cream parteneriate vitale."

Fabrica va fi construita pe un teren de 32 ha si va avea o capacitate de productie de 27 milioane mp placi de gips-carton/an, exitand posibilitatea de extindere pana la 50 milioane mp de placi. Daca se va ajunge la aceasta capacitate fabrica va deveni cea mai mare unitate de productie placi de gips-carton din Romania.

Principalul material necesar productiei, gipsul, va fi achizitionat de la Complexul Energetic Turceni, aflat in imediata vecinatate. De altfel gipsul este deja adus cu camionul pe amplasamentul noii fabrici pentru depozitare.

In urma participarii la licitatia lansata de termocentrala Turceni Siniat a semnat un contract cu centrala electrica pentru achizitionarea de gips. Contractul va expira in 2030.

Proiectul de constructie a fabricii a trecut de faza obtinerii avizelor, iar proiectul tehnic va fi gata pana in aprilie 2013. Totodata Siniat Romania a incheiat contractul pentru executia lucrarilor.

Productia de placi de gips-carton din fabrica de la Turceni va merge la export in procent de 50-60%. Tarile spre care se vor indrepta placile sunt situate in sud-estul Europei, principalii clienti fiind din Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.

Fabrica de la Turceni va fi complet functionala incepand cu luna martie 2015.

Cifra de afaceri in crestere

Brandul Siniat nu are o istorie lunga in Romania. Compania Lafarge Arcom Gips a fost transformata in Siniat Romania dupa ce activitatile Lafarge Gips din Europa si America de Sud au fost preluate de grupul Etex in luna noiembrie 2011.

Anul trecut cifra de afaceri a Siniat Romania a crescut cu 1,5% in ciuda schimbarilor inerente generate de preluarea companiei si de schimbarea brandului cat si de trendul descendent al pietei de gips-carton. Astfel, valoarea cifrei de afaceri s-a ridicat la 97,1 milioane lei. De asemenea compania si-a sporit cota de piata pana la 25%.

Rezultatele pozitive au avut la baza proiectele finantate de stat in domeniile infrastructurii si reabilitarii imobilelor vechi cat si investitiile private in renovari.

Piata de gips-carton din Romania s-a ridicat in 2012 la valoarea de 38 milioane mp, in scadere comparativ cu 2011. Incepand cu 2013 Siniat estimeaza o crestere anuala de 5% a pietei de gips-carton autohtona.

Compania Siniat detine doua fabrici in Romania, una langa Bucuresti, cu o capacitate de productie de 17 milioane mp de gips-carton, si alta la Aghiresu, avand o capacitate de 50 Kt de tencuieli. Un procent de 35% din productia fabricii de la Bucuresti este exportata in Balcani.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional