Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sonae Sierra: costuri mai mici prin masuri de eficienta energetica

I.D. Companii /

Dezvoltatorul imobiliar Sonae Sierra a evitat costuri de aproximativ 7,3 milioane de euro in 2011, ca rezultat al masurilor de eficienta energetica care au fost implementate din 2002.

La nivel global, comparativ cu ultimii ani, Sonae Sierra a realizat o reducere de 67% a emisiilor de gaze cu efect de sera pe metru patrat de suprafata totala inchiriabila, din 2005. Cu acest rezultat, Sonae Sierra va reusi sa atinga obiectivul stabilit de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 70% inainte de anul 2020.

Din 2002 s-a realizat o reducere de 30% a consumului de energie pe mp in spatiile comune si unitatile sanitare din centrele comerciale Sierra. Masurile implementate inca din anul 2002 au condus la evitarea in 2011 a unui consum aditional de 100 milioane kWh de energie, echivalentul a 7.3 milioane de euro.

Alte masuri implementate in ultimii ani au permis o reducere a consumului de apa cu 12% din 2003, economisind 212 milioane de litri de apa si 813.000 euro in 2011. De asemenea, s-au economisit aproximativ 0,6 milioane de euro in 2011 ca rezultat al cresterii de 179% intre anii 2002 si 2011 a cantitatii de deseuri reciclate.

In 2011, s-a ajuns la o rata de reciclare de 53%, fata de 51% in 2010, prin implementarea unor masuri precum crearea de noi facilitati pentru separarea si colectarea deseurilor, implicarea chiriasilor si imbunatatirea practicilor de separare a deseurilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional