Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sonae Sierra si-a diminuat profitul net direct

A.D. Companii /

Proiect Adora Mall Craiova.

Proiect Adora Mall Craiova.

Sonae Sierra, dezvoltatorul si operatorul de centre comerciale, a realizat in primul semestru al anului 2013 un profit net direct de 29,5 milioane euro, in scadere cu 7% raportat la perioada similara a anului precedent, au anuntat reprezentantii companiei.

Valoarea EBITDA (n.r. castiguri inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare) a fost de 56,4 milioane euro, în scădere cu 2% fata de aceeasi perioada a anului 2012.

Ca urmare a pierderilor indirecte de -34 milioane euro, inregistrate in primele 6 luni din 2013, compania a avut o pierdere neta 4,6 milioane euro. Aceasta s-a datorat in principal expansiunii productiei din Europa.

Vanzarile chiriasilor din portofoliul european gestionat de Sonae Sierra au scazut cu 3,5% fata de perioada similara a anului 2012, in principal pe fondul climatului de austeritate din Portugalia si Spania. In contrast, vanzarile din Brazilia au crescut cu 4,2%, comparativ cu perioada similara a anului 2012.

Rata de ocupare globala a portofoliului a fost in primul semestru de 93,6%, cu 2,4% mai mica fata de perioada similara a anului 2012.

In primul semestru al anului 2013, Sonae Sierra a inaugurarea centrului comercial Boulevard Londrina Shopping, din Brazilia, in urma unei investitii de 122 milioane euro.

In al patrulea semesru din acest an, compania va inaugura tot in Brazilia un centru comercial de 80.000 mp in orasul Goiania. Investitia este de aproximativ 167 milioane euro.

In luna octombrie va fi livrat centrul comercial Hofgarten Solingen din Germania. Noua unitate reprezinta o investitie de 120 de milioane de euro si este rezultatul unui parteneriat de 50/50 cu MAB Development.

Sonae Sierra detine 48 de centre comerciale in 11 tari.

Sonae Sierra detine in Romania centrul comercial River Plaza, din Ramnicu Valcea si are in dezvoltare centrul comercial Adora Mall din Craiova. De asemenea, anul trecut, compania a incheiat un joint venture cu Caelum Development pentru dezvoltarea centrului comercial ParkLake in Bucuresti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional