Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Strabag a inregistrat cresteri ale productiei in Romania

I.D. Companii /

Volumul productiei Strabag a fost in crestere atat Romania cat si in Rusia si in tarile vecine in primele trei luni ale lui 2012, arata raportul companiei.

Cu toate acestea per total la nivelul intregii companii volumul productiei a scazut usor, cu 2%, in primul trimestru din 2012 pana la 2,26 miliarde euro. Cea mai mare reducere s-a inregistrat in Polonia datorita sfarsitului boom-ului in constructii in aceasta tara. In schimb extinderea in Scadinavia a inceput sa dea rezultate.

Veniturile consolidate ale grupului in primele trei luni ale anului s-au ridicat la 2,19 milliarde euro, aproape la acelasi nivel al anului trecut (-1).

EBITDA a scazut in primele trei luni ale anului de la -59,80 millioane euro la -74,34 millioane euro. Deprecierea si amortizarea au crescut cu 6% pana la 90,33 milioane euro, iar EBIT a scazut cu 13% la 164,66 milioane euro.

In ceea ce priveste profitul inainte de taxe acesta s-a ridicat la -199,18 milioane euro fata de -148,59 millioane euro inregistrati in primele trei luni din 2011. Profitul negativ dupa taxe a fost cu 36% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, -159.14 millioane euro.

"La finele lui aprilie, prezentam planul de castiguri inainte de dobanzi si taxe de peste 300 milioane euro ca fiind "mai mult decat ambitios". In ultimele cateva saptamani am confirmat ca trebuie sa procedam prudent cu privire la estimarile noastre referitoare la dezvoltarea afacerii pentru anul 2012. Asadar, repet cat de ambitioase sunt planurile noastre in lumina situatiei curente: in anul financiar 2011 lipsa investitiilor in infrastructura sectorului public in Europa vor continua sa aiba un impact negativ asupra segmentului Infrastructurii de Transport. O povara si mai mare va fi probabil cererea slaba pentru constructii in Polonia dupa Campionatul European de Fotbal. Pe de alta parte ne asteptam sa ne consolidam afacerile pe sectorul de constructii si inginerie civila german. Totodata asteptam imbunatatirea rezultatelor de pietele de nisa", a comentat Hans Peter Haselsteiner, CEO Strabag.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional