Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Strabag SE si-a redus pierderile

I.D. Companii /

Constructorul Strabag SE a reusit sa-si diminueze pierderea inregistrata la nivel de grup la 131,70 milioane euro in primul semestru al anului, fata de 197,38 milioane euro inregistrate in semestrul I al anului trecut.

Volumul productiei companiei a fost de 5,64 miliarde euro in prima jumatate a lui 2013, in scadere cu 7% fata de acelasi interval al lui 2012. Rezultatul a fost pe de-o parte cauzat de conditiile aspre de mediu din primele luni ale anului si de faptul ca ultimele contracte incheiate de companie nu au intrat in portofoliul de comenzi de la finele lunii iunie. Strabag anunta la sfarsitul lui iulie incheierea a patru contracte la nivel international in valoare de peste 230 milioane euro.

Veniturile consolidate ale grupului au fost de 5,16 miliarde euro in primul semestru 2013, cu 10% mai mici fata nivelul realizat in anul precedent.

In ciuda veniturilor mai mici EBITDA a crescut in semestrul I al anului de la 16,14 milioane euro la 68,47 milioane euro.

In ceea ce priveste contractele prin completarea unor proiecte mari derulate in Benelux, Polonia, Canada, Romania si Orientul Mijlociu, potofoliul de comenzi al companiei a scazut cu 7% in primul semestru 2013.

Strabag observa o usoara inrautatire a mediului de afaceri in sectorul european de constructii in 2013, rezultand intr-o intensificare a competitiei in ceea ce priveste preturile. Cu toate acestea compania considera ca impactul negativ asupra pietei nu va fi la fel de puternic precum in 2012. Strabag asteapta o crestere a EBIT la nivel de grup la 260 milioane euro in anul financiar 2013. Volumul productiei pe 2013 va ramane neschimbat fata de 2012, la aproximativ 14 miliarde euro, potrivit previziunilor reprezentatilor companiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional