Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Strabag SE vizeaza un profit mai mare in 2013

A.D. Companii /

Strabag SE vizeaza un profit mai mare in 2013

Compania de constructii Strabag SE vizeaza in acest an mentinerea cifrei de afaceri la nivelul inregistrat in 2012, respectiv aproximativ 14 miliarde de euro si cresterea profitului EBIT (n.r. profit inainte de dobanzi si impozite) de la 207 nilioane euro in 2012, la 260 milioane euro in 2013, potrivit unui raport al companiei.

La sfarsitul anului trecut, Strabag avea comenzi in asteptare de 13,2 miliarde de euro, nivel apropiat celui inregsitrat inainte de inceputul crizei in 2008. Acest fapt constituie premisa pentru dezvoltarea afacerii in 2013. "Tinta noastra este sa obtinem o crestere de doua cifre a profitului in 2013", a declarat Hans Peter Haselsteiner, CEO STRABAG SE.

Managementul companiei se asteapta la o usoara inrautatire a mediului de afaceri pe piata europeana a constructiilor in 2013, insa cu impact mai mic fata de 2012.

Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 14 miliarde de euro, in usoara scadere cu 2% comparativ cu anul precedent. Profitul EBIT (n.r. profit inainte de dobanzi si impozite) al companiei s-a situat la 207,2 milioane de euro, in scadere cu 38% comparativ cu 2011. Chiria si asa, rezultatele au depasit asteptarile.

Stagnarea cifrei de afaceri in 2012 se datoreaza investitiilor reduse in sectorul de infrastructura in general si in Polonia in particular. Declinul pe anumite piete din Europa de Est a fost compensat de cresteri in Germania si Romania, se mai arata in raport.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional