Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Symmetrica - crestere cu 10% a business-ului

I.D. Companii /

Symmetrica, producator de pavele si borduri vibropresate, a raportat o crestere cu 10% a business-ului in 2012, in ciuda scaderii pietei cu un procent similar. De asemenea, compania si-a majorat cota de piata pana la 22%.

Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica, a declarat:

"Si in 2012 ne-am majorat cifra de afaceri, ajungand la un business de 14,6 milioane de euro, comparativ cu 13,5 milioane de euro in anul precedent. Aceasta crestere a fost sustinuta cu precadere de majorarea productiei prin inaugurarea a doua noi fabrici, la Prejmer (Brasov) si sintereag (Bistrita)", a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.

Doua noi fabrici inaugurate in 2012

Printre realizarile Symmetrica de anul trecut se numara si inaugurarea a doua noi fabrici, cu o acoperire geografica nationala de 80%, comparativ cu 30% in 2011.

Fabricile companiei sunt localizate in Veresti (Suceava), Podu Iloaiei (Iasi), Bolintin Vale (in apropiere de Bucuresti), Prejmer (Brasov - martie 2012) si Sintereag (Bistrita Nasaud - iulie 2012).

In acest moment, Symmetrica are o capacitate de productie de 11.500 m de pavele si borduri pe zi, cea mai mare de pe piata romaneasca.

De asemenea, incepand din 2012, compania s-a extins si pe pietele din regiune, livrand deja primele produse in Republica Moldova. Planurile de viitor ale Symmetrica vizeaza extinderea treptata si in alte state invecinate. Astfel, in momentul de fata, compania se afla in discutii pentru semnarea de contracte in Ucraina.

Planurile de viitor ale Symmetrica

Planurile Symmetrica pentru anul viitor vizeaza mentinerea cotei de piata la nivelul celei atinse anul acesta, si, de asemenea, imbunatatirea capacitatilor logistice, pentru cresterea prezentei la nivel teritorial.

"In plus, unul dintre obiectivele pentru 2013 este acela de a realiza o cifra de afaceri asemanatoare celei de anul acesta. in conditiile economice actuale, pastrarea unui business la nivelul celui actual reprezinta o realizare pozitiva", a mai spus Sebastian Bobu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional