Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Symmetrica inaugureaza a cincea fabrica in Bistrita-Nasaud

A.D. Companii /

Symmetrica inaugureaza a cincea fabrica in Bistrita-Nasaud

Symmetrica, producatorul autohton de pavele si borduri, isi continua expansiunea si inaugureaza o noua fabrica in localitatea Sintereag din judetul Bistrita-Nasaud. Investitia se ridica la doua milioane de euro.

"Constructia noii fabrici face parte din planul strategic de consolidare a pozitiei companiei pe piata de pavele si borduri vibropresate. Prin inaugurarea unitatii din apropiere de Bistrita am ajuns sa acoperim aproape toate zonele cu potential mare de dezvoltare din Romania si sa devenim principalul producator de pavele pe plan local", a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Fabrica este amplasata pe un teren de 20.000 mp, la 25 km de Bistrita si include o hala de productie de 1.500 mp, depozite de agregate, silozuri pentru ciment, un spatiu de depozitare, spatii administrative si un showroom. Lucrarile de constructie au demarat in toamna anului trecut, iar in iulie 2012 au fost finalizate accesele auto si platformele de depozitare, fiind, de asemenea, livrate si primele produse. Noua unitate are o capacitate de productie de 2.000 mp de pavele si borduri pe zi.

In acest fel compania va ajunge la o productie zilnica, in cele cinci fabrici pe care le detine, inclusiv fabrica din Sintereag, de 11.500 mp de produse.

Pentru acest an, compania si-a propus atingerea unei cote de piata de 22% si a unei cifre de afaceri de 16,2 milioane de euro. "Mizam pe nevoia autoritatilor locale de a reface partea carosabila si pietonala din orase si comune, pe cererea firmelor de constructii pentru investitiile in mediul privat, dar si pe interesul persoanelor fizice care inteleg tot mai mult atuurile practice si estetice ale pavelelor", a precizat domnul Bobu.

Finantarea investitiei in fabrica din Bistrita-Nasaud s-a realizat in proportie de 30% din fonduri proprii, iar restul din credite bancare.

In cei 18 ani de activitate pe piata locala, Symmetrica a realizat investitii de peste 16,5 milioane de euro in cele patru fabrici de la Veresti, judetul Suceava (1999), Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), Bolintin Vale, în apropiere de Bucuresti (2011) si Prejmer, judetul Brasov (inaugurata in martie 2012). Odata cu noua unitate de productie, investitiile totale ale companiei au depasit 18,5 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional