Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Symmetrica se lanseaza pe pietele din Republica Moldova si Ucraina

I.D. Companii /

Symmetrica se lanseaza pe pietele din Republica Moldova si Ucraina

Symmetrica, producator de pavele si borduri, se extinde pe pietele din Republica Moldova si Ucraina.

Compania a inceput deja livrarea de produse pe piata din Republica Moldova si se afla in discutii avansate pentru lansarea exporturilor si in Ucraina.

Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica, a declarat:

"Pozitionarea geografica a celor doua fabrici din Moldova, la Podu Iloaiei (Iasi) si Veresti (Suceava), ne permite livrarea de produse pe pietele invecinate din Republica Moldova si Ucraina, fara a implica costuri ridicate de transport."

Potrivit afirmatiilor lui Sebastian Bobu, un alt avantaj al companiei este faptul ca are cea mai mare capacitate de productie de pe plan local, astfel putand acoperi atat necesarul de pavele si borduri din Romania, cat si cerintele de peste granite. In acest moment, in cele cinci fabrici ale Symmetrica sunt produse aproximativ 11.500 m de materiale zilnic.

"In ceea ce priveste exporturile in Republica Moldova, negocierile au inceput in urma cu cateva luni si, din octombrie, am inceput sa livram primele produse", a mai spus Sebastian Bobu.

Primul contract in Republica Moldova vizeaza livrarea a aproximativ 30.000 de metri de pavele si borduri, reprezentand circa 150 de tiruri, necesare reamenajarii trotuarelor si parcarilor din orasul Ungheni. Intregul volum de produse va fi asigurat de fabrica din Podu Iloaiei, care are o capacitate de productie de 2.000 m de produse zilnic.

Planurile de viitor ale Symmetrica vizeaza extinderea treptata si in alte state invecinate. Astfel, in momentul de fata, compania se afla in discutii pentru semnarea de contracte in Ucraina.

1,5 milioane de metri de pavaj si borduri livrate pentru proiecte publice

In ceea ce priveste proiectele desfasurate in acest an pe plan local, Symmetrica a livrat in proportie de 70% catre proiecte publice. Astfel, in 2012 compania a furnizat pavele si borduri pentru 50 de astfel de proiecte, in toata tara, ajungand astfel la un volum de 1,5 milioane de metri de produse.

"In functie de specificul si volumul lucrarilor, cele mai importante proiecte pe care le-am avut anul acesta au fost in orase precum Suceava, Bacau, Iasi, Cernavoda, Cluj, Neptun, Galati, Focsani, Constanta, Sibiu, Targu Mures etc. Acestea au vizat reabilitarea strazilor, trotuarelor si a zonelor pietonale", a mai adaugat Sebastian Bobu.

In ceea ce priveste proiectele private, catre care Symmetrica a livrat 20% din productie, reprezentantul companiei sustine ca cele mai multe contracte au fost semnate in domeniul comercial.

Astfel, printre cele mai mari proiecte desfasurate in acest an se numara realizarea de accese auto si trotuare la statii de carburanti Socar, Lukoil, la hypermarketurile Lidl si Penny Market, dar si in cadrul EuroMarket Iasi.

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile.

Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011). In 2012, compania a deschis doua noi unitati de productie, la Prejmer, judetul Brasov si la Sintereag, judetul Bistrita.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional