Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Teraplast: In 2012 investim in dezvoltarea liniilor de business cu potential de crestere

Articol Advertorial Companii /

Stefan Bucataru, CEO Teraplast

Stefan Bucataru, CEO Teraplast

Compania Teraplast, furnizor de sisteme in domeniul instalatiilor, constructiilor si amenajarilor din Romania, va investi anul acesta aproximativ 2.000.000 de euro in tehnologii de fabricatie pentru lansarea de produse noi. Se are in vedere lansarea in productie a unui nou sistem de profile pentru tamplarie, cu 7 camere izolatoare (86 mm), dezvoltarea unor noi produse rotoformate si introducerea unor diversificari ale portofoliului de tubulatatura pentru infrastructura. Teraplast a investit in ultimii patru ani peste 26 de milioane de euro in modernizarea si dezvoltarea capacitatilor de productie, astfel incat sa poata oferi clientilor sai solutii complete si de calitate.

Stefan Bucataru, CEO Teraplast: "In acest moment concuram la nivel tehnologic, atat cu companii locale (cu o baza de cost redusa), cat si cu companii internationale (cu o portofoliu diversificat de produse), sistemele realizate de noi fiind in concordanta cu standardele in domeniu. Realizarile de pana acum sunt cu atat mai importante cu cat au fost obtinute intr-o perioada extrem de dificila din punct de vedere economic".

In perioada urmatoare compania Teraplast se va concentra pe eficientizarea liniilor de business, in vederea imbunatatirii fluxului de numerar si a reducerii costurilor. In acest context compania va echilibra portofoliul de produse si de piete pe care activeaza, in sensul dezvoltarii celor cu potential de crestere si profitabilitate imediate si iesirii din anumite segmente de business, care nu se dovedesc viabile pe termen scurt si mediu.

Stefan Bucataru, CEO Teraplast: "A doua jumatate a anului 2011 a reprezentat perioada demararii unor ample procese de reorganizare a activitatii grupului Teraplast, care sa tina cont de noile "realitati" economice si care sa ne asigure atingerea obiectivelor de performanta economica pe care ni le propunem. Pe langa decizia de a reduce si chiar discontinua liniile de business colaterale si de a investi strategic in liniile de business cu un potential real de crestere, am introdus si o politica mai conservatoare cu privire la acordarea creditului comercial. Astfel am reusit sa reducem expunerea fata de o baza de clienti cu un grad de incertitudine crescut. In ciuda acestei politici conservatoare portofoliul de clienti al Teraplast a crescut, atat pe piata interna, dar mai ales pe piata externa".

Pentru 2012 compania Teraplast isi propune cresterea afacerilor si a profitabilitatii prin exploatarea oportunitatilor pietei interne si externe. La nivel national compania mizeaza in special pe proiectele de infrastructura de mediu, dar si pe segmentul nonrezidential, in timp ce la nivel extern se va pune accent pe dezvoltarea parteneriatelor cu marile retele DIY din Austria, Germania, Slovenia, Croatia, Ungaria etc.

Compania Teraplast este cea mai mare entitate a Grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al firmei acopera toata gama instalatiilor (mai putin cele de incalzire si ventilatie). Gama de produse Teraplast este structurata pe opt sisteme si anume: sistemul de alimentare cu apa, sistemul de canalizari exterioare, sistemul de canalizari interioare, sistemul de decoratiuni si amenajari interioare si exterioare, sistemul de profile PVC pentru tamplarie, granule din PVC si sistemul electric.

Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional