Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Teraplast se imprumuta pentru finantarea activitatii curente

I.D. Companii /

Teraplast, furnizor de solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor, va incheia un contract de creditare in valoare de aprox. 3,38 milioane euro cu Banca Transilvania pentru finantarea activitatii curente a companiei. De asemenea compania va contracta o linie de finantare de 1,4 milioane euro pentru achizitionarea de utilaje si va reinoi o linie de credit in valoare de 3,3 milioane euro. Aceste decizii au fost luate in ultima sedinta a adunarii actionarilor din 27 august.

Creditele in valoare de 3,38 milioane euro acordate de Banca Transilvania vor fi garantate prin ipotecarea halei de fabricatie "Teracota" a companiei si a terenului aferent cu suprafata de 15.513 mp situate in Bistrita. De asemenea vor fi ipotecate noua terenuri in suprafata totala de 58.387,65 mp, stocurile din depozitele din Bucuresti, Brasov, Oradea, Iasi si Galati si utilajele tehnologice ale companiei evaluate la 813.642 euro. In plus compania va cesiona totalitatea creantelor/drepturilor de incasat.

Linia de finantare de 1,4 milioane euro va fi contractata prin Raiffeisen Leasing IFN. Fondurile vor fi utilizate pentru achizitionarea de utilaje, echipamente si autoturisme in sistem de leasing financiar.

Teraplast va reinoi totodata pentru o perioada de 12 luni linia de credit in valoare de 3,3 milioane euro accesata de la BRD-GSG.

Garantiile care vor fi puse la dispozitia bancii sunt: ipoteca pe un depozit de materii prime si pe fabrica cu trei sectii: tevi, granule, profile PVC si trenul de 55.390 mp din Bistrita evaluate la 3 milioane euro, ipoteca pe hala de fabricatie tevi PP si camine PE plus terenul aferent de 10.498 mp situate in Parcul Industrial Teraplast din extravilanul municipiului Bistrita, ipoteca mobiliara asupra sumelor de bani din conturile deschise la BRD si asupra bunurilor mobile aflate in proprietatea societatii in valoare de 1,5 milioane euro, ipoteca mobiliara asupra totalitatii creantelor/drepturilor de incasat.

Teraplast mai are un credit de 2,5 milioane euro la BRD - GSG.

Actionarii Teraplast au aprobat de asemenea suplimentarea liniei de finantare accesate de Raiffeisen Leasing cu suma de 250.000 euro fara TVA si garantarea cu echipamente de productie proprietate proprie o creditelor accesate de Plastsistem in baza contractului incheiat in 30 ianuarie 2012.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional