Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Turnurile de birouri AFI Park 1 si 2 vor obtine certificare "verde"

A.D. Companii /

AFI Park 1.

AFI Park 1.

Dezvoltatorul AFI Europe a demarat procedura de obtinere a certificatului "verde" pentru primele doua cladiri de birouri din complexul AFI Park, situat adiacent centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti. Compania vizeaza obtinerea certificarii LEED Gold.

"Constructiile verzi reprezinta directia strategica pe care AFI Europe a ales-o pentru toate proiectele comerciale pe care le dezvolta, inclusiv cladiri de birouri sau centre comerciale. In piata de birouri, proiectele cu certificare verde sunt mult mai atractive pentru chiriasi, iar aceasta va deveni una dintre cerintele fundamentale pentru companiile multinationale", a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

AFI Park 1, prima cladire din complex, a fost inaugurata in septembrie 2012, avand o suprafata construita de 20.000 mp si o suprafata inchiriabila de 12.000 mp, respectiv un grad de ocupare de 85%. Cea de-a doua cladire de birouri, AFI Park 2, este in constructie si urmeaza sa fie livrata in trimestrul al doilea din 2014. La finalizarea proiectului, AFI Park va totaliza 5 turnuri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchiriabila totala de 70.000 mp. Fiecare cladire va avea 10 etaje si o parcare subterana cu 2 niveluri, fiind conectate direct la centrul comercial. Pentru restul proiectului, dezvoltatorul intentioneaza sa livreze cate o noua cladire in fiecare dintre anii urmatori.

Colliers International va oferi dezvoltatorului consiliere in vederea obtinerii certificatelor LEED si BREEAM, atat pentru cladirile existente, cu scopul de a imbunatati performanţa si sustenabilitatea acestora, cat si pentru proiectele noi. In prezent, Colliers asista 8 proiecte in Romania si un total de 19 proiecte la nivelul Europei Centrale si de Est in vederea obtinerii certificarii verzi.

"Dezvoltarile verzi sunt mai mult decat o tendinta, reprezentand standardul pe care cladirile viitoare vor trebui sa-l respecte pentru a indeplini nevoile chiriasilor in materie de spatii de birouri", considera Stefania Baldovinescu, directorul departamentului de Property Management din cadrul Colliers International Romania.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional