Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Usile cu celule fotovoltaice incep sa prinda in Romania

I.D. Companii /

Producatorul de usi de garaj, MCA, investeste in certificarea "Carbon neutral", recent lansata pe piata locala.

Totodata compania a investit in dezvoltarea unor usi sectionale cu celule fotovoltaice, care vor capta energia solara. Prototipul capteza energia solara prin intermediul tehnologiei OPV (Organic PhotoVoltaic), folosind-o atat pentru actionarea usii, cat si pentru alimentarea altor consumatori casnici.

Ciprian Oprea, director general MCA, a precizat:

"Cererea cea mai mare pentru usi cu celule fotovoltaice a venit din Franta, dar chiar si in Romania suntem pe cale sa implementam intr-un complex rezidential acest sistem. Mai sunt si alte persoane carora le pasa de cat de mult consuma."

In ceea ce priveste certificatele de carbon, fondurile obtinute din comercializarea acestora vor fi utilizate pentru in proiecte "verzi", care dezvolta sursele de energie regenerabila nepoluanta (un singur certificat corespunde emiterii unei tone de dioxid de carbon).

In prezent, energia realizata din resurse regenerabile reprezinta doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de 16%, potrivit The Energy Information Administration.

MCA a realizat in 2011 o cifra totala de afaceri de 8,2 milioane de euro. Pana la finele anului 2012, ca urmare a cresterii exporturilor, compania tinteste un avans de pana la 10 milioane de euro.

Producatorul cu o experienta de 15 ani exporta regulat in opt state europene, precum Belgia, Franta, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, avand cea mai mare fabrica de profil din Europa de Est. Fabrica de la Jilava are 120 de angajati, o capacitate de productie de 10.000 unitati anual si o retea de distributie proprie de 1.000 de dealeri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional