Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Venituri mai mari din inchirieri pentru Immofinanz

I.D. Companii /

Investitorul si dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz Group, a inregistrat o crestere a venturilor din inchirieri in procent de 8,5% pana la suma de 153,6 milioane de euro in trimestrul noiembrie 2011-ianuarie 2012 fata de trimestrul precedent.

In schimb, profitul net a scazut cu peste 90% sub rezultatele inregistrate in trimestrul august-octombrie 2011, la 4,3 milioane de euro. Acest declin se datoreaza efectelor negative ale schimbului valutar precum si evaluarii derivatelor financiare. Dupa o ajustare a acestor efecte ale schimbului valutar, profitul net inregistrat in cel de-al treilea trimestru al anului 2011/12 (noiembrie-ianuarie) a ajuns la 54 de milioane de euro (inclusiv cele -5,4 milioane de euro rezultate din consolidarea procentului de 69,2% detinut în cadrul Adama, dezvoltator de proprietati rezidentiale din Romania).

"In ultimul trimestru, obiectivele operationale au fost, de asemenea, depasite: veniturile au crescut pe toate segmentele, iar costurile administrative au fost, din nou reduse. Din punctul nostru de vedere, suntem pe cale de a metine aceasta evolutie stabila si pe mai departe. Noua noastra abordare strategica va juca un rol important in acest proces: ne concentram eforturile spre a transforma Immofinanz Group dintr-un <> intr-o <>. Obiectivul nostru este sa producem proprietati standardizate, la un nivel constant, clar definit, de calitate superioara, sa inchiriem in totalitate aceste proprietati prin intermediul gestionarii activelor iar apoi sa le vindem la o valoare de piata specifica unei perioade optime de timp. Aceasta abordare multilaterala este menita sa sporeasca profitabilitatea pe intregul lant de valori si sa duca la o crestere a cifrei de afaceri a portofoliului nostru de proprietati. Rata de crestere va fi, de asemenea, accelerata de optimizarea continua a portofoliului de investitii curent, de reducerea costurilor de operare si de explorarea mai solida a fluxului de numerar", a comentat Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group, evolutia companiei in trimestrul al treilea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional