Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Venituri mai mari pentru Immofinanz Group in Romania

A.D. Companii /

Immofinanz S Park

Immofinanz S Park

Fondul de investitii Immofinanz Group si-a majorat veniturile din inchirieri obtinute in Romania. Astfel, in primul trimestru al anului financiar 2013-2014 (intervalul mai-iulie) grupul a realizat 12,6 milioane de euro, fata de 11,9 milioane de euro in perioada similara a anului precedent. Portofoliul din Romania a contribuit cu 7,8% la veniturile totale din inchirieri ale grupului aferente perioadei amintite, respectiv 161,4 milioane euro (fata de 162,3 milioane euro in primul trimestru din 2012/13), au precizat reprezentantii grupului.

Rezultatele operatiunilor din Romania s-au ridicat la 8,5 milioane de euro, in crestere de la 6,8 milioane de euro in primul trimestru al anului financiar precedent si reprezentand 6,3% din rezultatele operationale totale ale Immofinanz Group, de 134 milioane euro (comparativ cu 123 milioane euro).

"Primul trimestru al anului financiar 2013/14 nu a adus cresteri economice, dar, in ciuda acestui fapt, am facut progrese remarcabile prin optimizarea portofoliului. Toate cele trei arii operationale - gestionarea activelor, vanzarea proprietatilor si dezvoltarea acestora - au contribuit la cresterea rezultatelor operatioanle, rata de ocupare a proprietatilor noastre este in usoara crestere, iar programul nostru de vanzari a continuat cu succes", a declarat Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.

Profitul net inregistrat la nivel de grup in intervalul mai-iulie a inregistrat o crestere accentuata, pana la 117,7 milioane de euro, fata de 9,6 milioane de euro in perioada similara a anului trecut. Aceasta pe fondul dezvoltarii afacerilor operationale si efectelor pozitive ale schimbului valutar, precum si evaluarii instrumentelor financiare derivate.

Immofinanz Group detine in Romania un portofoliu de 19 proprietati comerciale, printre care se numara cladirile de birouri Iride Business Park, North Center si S-Park din Bucuresti si centrele comerciale Maritimo Shopping Center din Constanta, Polus Center din Cluj-Napoca si Gold Plaza din Baia Mare.

Immofinanz detine si dezvoltatorul rezidential Adama.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional