Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Veniturile realizate de Immofinanz in Romania au crescut

A.D. Companii /

Fondul de investitii Immofinanz a inregistrat in Romania in primele trei trimestre ale anului financiar 2012/13 (mai 2012 - ianuarie 2013) o crestere de peste 5% a veniturilor din inchirieri fata de perioada similara din anul financiar precedent, de la 34,1 milioane euro, la 35,9 milioane euro, au anuntat oficialii companiei.

Rezultatele operatiunilor din Romania au fost in valoare de 23,1 milioane de euro, in timp ce profitul operational s-a ridicat la 1,7 milioane de euro in perioada raportata.

La nivel de grup, veniturile din inchirieri au crescut cu 12,7% in intervalul amintit fata de perioada similara din 2011/2012, de la 437,3 milioane euro, la 492,9 milioane euro. De asemenea, veniturile din vanzarea de proprietati a crescut in aceasta perioada cu peste 50%, de la 41,6 la 62,8 milioane euro. Rezultatul operatiunilor a crescut usor, cu 6,7%, pana la 396,8 milioane euro, in timp ce profitul operational s-a redus cu 35,6%, pana la 444,7 milioane euro.

Profitul net s-a diminuat si el cu 22%, pana la 210,1 milioane euro.

"Am continuat sa inregistram succes pe linia rezultatelor operationale si avem in fata cel mai bun trimestru al acestui an financiar in ceea ce priveste veniturile din chirii si din vanzarea de proprietati. In sectorul dezvoltarii de proprietati am luat o serie de decizii importante pentru evolutia viitoare a grupului si ne-am continuat extinderea pe piata rezidentiala germana", a spus Eduard Zehetner, CEO al IMMOFINANZ Group. "Pentru al patrulea trimestru, ne aşteptăm să înregistrăm în continuare creşteri ale rezultatelor operaţionale.

Portofoliul curent de investitii detinut de Immofinanz in Romania cuprinde 9 cladiri de birouri, 5 proprietăţi în zona de retail si 3 centre logistice. Printre cele mai importante proprietati se numara cladirile de birouri Iride Business Park si S-Park din Bucuresti si centrele comerciale Maritimo Shopping Center din Constanta, Polus Center din Cluj-Napoca si Gold Plaza din Baia Mare.

La nivel international, Grupul controleaza un portofoliu de peste 1.800 de cladiri, cu o valoare de aproape 10,5 miliarde de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional